ROMÂNIA BREAKING NEWS

R. Moldova. Concerte și mitinguri controversate, artiștii români refuză să concerteze!

…Articolul a fost republicat de Redacția RBN Press deoarece secțiunea FLUX NEWS MD a fost supusă unui atac informatic.

O serie de artiși români au boicotat în masă concertele ce vor avea loc mâine la Chișinău și Orhei, în aceeași zi cu mitingul de amploare organizat de Platforma Civică „Demnitate și Adevăr”. După ce ieri interpretul român Ștefan Bănică Junior, care urma să concerteze în capitală duminică, a anunțat că a refuzat invitația pentru a nu se pomeni într-un context controversat, exemplul i-a fost urmat și de alți unsprezece artiști. „6 septembrie este ziua când alte valori au prioritate”, a scris, de exemplu, cântărețul autohton, Pasha Parfeni.

Concerte_OrheiLa concertul din capitală anunțat acum două zile de Unite, parte componentă a operatorului național Moldtelecom, au fost invitați să cânte Ștefan Bănică Junior, James Arthur, Sunstroke Project, Dan Balan, Pasha Parfeni, Tania Cerga, Natalia Gordienko, Alexandra Stan, Zinaida Julea, formația Akord, Vitalie Dani, Ionel Istrati, dar și intrepreții ruși Dima Bilan, Filip Kirkorov și Vera Brejneva. Iar la Orhei, acolo unde va avea loc un iarmaroc de toamnă – artista din România, Loredana, Pavel Stratan, dar și cântărețul rus Nicolai Baskov. Rând pe rând o serie de artiști au anunțat pe o rețea de socializare că refuză să participe la concerte, întrucât evenimentele se suprapun cu protestul organizat de Platforma Civică „Demnitate și Adevăr”, care va cere, printre altele, în Piața Marii Adunări Naționale, întoarcerea miliardului furat, demisia șefilor mai multor instituții ale statului și depolitizarea justiției.De exemplu, Orheiul, unde pe scenă urmau să urce trei artiști, a rămas doar cu unul – rusul Nicolai Baskov. Loredana și Pavel Stratan au postat pe o rețea de socializare că refuză să vină.

Oamenii au apreciat din plin mesajul Loredanei și i-au mulțumit pentru gest. Și interpretul Pavel Stratan a anunțat azi pe internet că nu mai vine la Orhei.
În timp ce moldovenii le mulțumeau artiștilor că nu acceptă să cânte la Orhei, primarul orașului, controversatul om de afaceri, vizat în dosarul delapidărilor din sistemul bancar, Ilan Shor, s-a arătat suprins de acest boicot.
Nemulțumit, acesta a scris pe o rețea de socializare că, cităm, regretă că unii artiști încurcă termenii de politică și cultură și că mulți orheieni vor fi dezamăgiți.

Refuzuri în lanț și în cazul concertului organizat de Unite la Chișinău. După ce ieri artistul român Ștefan Bănică Junior a anunțat pe internet că refuză invitația pe motiv că pe fondul unor divergențe social-politice, nu-și dorește să fie pus în situația de a fi aplaudat de unii și huiduit de alții, exemplul i-a fost urmat și de alți nouă interpreți, adică majoritatea celor care urmau să urce pe scena de la Moldexpo. Unul dintre aceștia este cântărețul autohton Pasha Parfeni.

Și solistul trupei SunStroke Project, Serj Ialovitski, a scris pe o rețea de socializare că nu va cânta duminică la Chișinău.

A explicat Ialovitsky. A urmat, într-adevăr o solidarizare a breslei artiștilor. Rând pe rând, Vitalie Dani, Zinaida Julea, Dan Bălan, formația Akord, Ionel Istrati, dar și interpreta din Rusia, Vera Brejneva au scris pe o rețea de socializare că nu vor veni să cânte la concert. Gestul interpreților a emoționat zeci de mii de internauți, care le-au scris mesaje de mulțumire, exprimându-și respectul pentru atitudinea care în opinia lor reprezintă o dovadă de demnitate.

Astfel pe scena de la Moldexpo, rămân să evolueze doar câțiva artiști: dintre cei moldoveni – Tania Cerga și Natalia Gordienko, dintre cei români – Alexandra Stan, dintre ruși – Filip Kirkorov și Dima Bilan, dar și britanicul James Arthur.

Precizăm că anterior membrii Platformei „Demnitate și Adevăr” au calificat aceste concerte drept încercări de a distrage atenția populației de la mitingul antiguvernamental ce va avea loc mâine, la ora 12:00 în Piața Marii Adunări Naționale, subliniind că gestul denotă cât de mare este frica oligarhului Vladimir Plahotniuc, cel care, în opinia lor, ar finanța acest concert. Totodată, mulți dintre moldoveni s-au declarat indignați și au spus că nu se vor lăsa prinși în această tentativă de manipulare

În aceste condiții, internauții nu au ezitat să facă glume și să spună că în locul artiștilor care vor lipsi va cânta prim-vicepreședintele PD, controversatul Vladimir Plahotniuc, care știe să cânte la trompetă.

Deocamdată, nu se știe cât va costa concertul organizat la Moldexpo. Responsabilii din cadrul întreprinderii de stat Moldtelecom, sub tutela căreia este și Unite, au refuzat să ne spună care este suma alocată evenimentului, precizând că vor reveni cu detalii după concert. Mass-media vehiculează însă sume exorbitante. De exemplu, Filip Kirkorov care va cânta în capitală, ar avea onorarii de pâna la 120 de mii de euro. Dima Bilan ajunge la 50 de mii de euro, iar Nicolai Bascov – peste 120 de mii de euro.

Articol Editat și publicat inițial de Lena Captari / Flux News MDromaniabreakingnews.ro / sursa:jurnaltv.md

Articolul a fost republicat de Redacția RBN Press deoarece secțiunea FLUX NEWS MD a fost supusă unui atac informatic

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: