ROMÂNIA BREAKING NEWS

R. Moldova are forțe suficiente forțe pentru a putea respinge un atac rusesc din Transnitria – declarația Ministrului Apărării Anatol Șalaru

R. Moldova are forțe suficiente forțe pentru a putea respinge un atac rusesc din Transnitria – declarația Ministrului Apărării Anatol Șalaru
Tiraspol – armata transnitreană

„Avem destule forțe pentru a putea opri un presupus atac din partea trupelor ilegale din Transnistria”. Declarația a fost făcută de către ministrul Apărării, Anatol Șalaru, în cadrul unei emisiuni TV la o televiziune din R. Moldova informează romaniabreakingnews.ro

Ministrul Șalaru, a mai declarat că neutralitatea RM este un instrument de șantaj din partea Federației Ruse cu scopul menținerii zonei de influență.

„Dacă nu am fi avut armată rusă pe teritoriul țării, nu ar fi fost o problemă aderarea la NATO. Neutralitatea noastră este falsă. Ea există numai în Constituție”, a spus  Ministrul Șalaru.

„Astăzi ne aflăm în cazul unui război hibrid. Lumea încă nu cunoaște de efectele acestui război. Cel mai grav este că aspectele și metodele acestui război nu cad sub incidenta codului penal internațional. Avem o ocazie unică de a moderniza armata. NATO va recomanda țărilor sale membre să contribuie prin tehnic la modernizarea armatei noastre. Strategia națională de apărare întârzie, ea urmează să fie aprobată de președinte, Parlament și apoi să fie pusă în aplicare”, a subliniat ministrul Apărării.

Oficialul a mai declarat că Republica Moldova are destule forțe pentru a putea opri un atac din partea trupelor ilegale din Transnistria.

„Trupele transnistrene sunt conduse de la Moscova. Toată tehnica lor este din armata rusă. Trebuie să aducem pacificatori sub mandat ONU în Transnistria, iar pe cei ruși să-i trimitem acasă. De ce trebuie să ne uităm la aceste evenimente prin ochii militarilor ruși”

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: