ROMÂNIA BREAKING NEWS

R. Moldova. Angajații din IT nu mai primesc cele mai mari salarii din țară

R. Moldova. Angajații din IT nu mai primesc cele mai mari salarii din țară

După unsprezece luni din anul 2015, cînd angajații din domeniul informații și comunicațiilor au primit cele mai mari salarii din țară, în luna decembrie a anului trecut aceștia au fost devansați de persoanele care muncesc în activități financiare și de asigurări scrie  Info Moldova citat de romaniabreakingnews.ro

companii-itAstfel, angajații din sectorul financiar au avut un salariu mediu de 10 685 lei, urmați în clasament de angajații  IT, fiind remunerați cu o leafă de 10 429 lei.

În același timp, cele mai mici lefuri le obțin angajații din agricultură, alimentație publică sau artă. Salariul mediu pentru aceste categorii de angajați variază între 3 118 lei și 3 713 lei.

Câștigul salarial mediu a unui moldovean în anul 2015 a constituit 4610,9 lei si s-a mărit față de anul 2014 în valoare nominala cu 10,5%, potrivit datelor Biroului Național de Statistică.

Publicat de romaniabreakingnews.ro/Sursa: Angajații din IT nu mai primesc cele mai mari salarii din țară

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: