ROMÂNIA BREAKING NEWS

Putin, acuzat de plagiat

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin a copiat aproape în întregime teza sa de doctorat pe care a apărat-o într-o universitate  din Sankt Petersburg în 1997. Acuzațiile i-au fost aduse de un grup de profesori din Institutul Broo­kings din Washington, care i-au verificat lucrarea, notează lenta.ru.

Potrivit specialiștilor, Vladimir Putin a copiat 16 din cele 20 de pagini ale tezei dintr-un articol semnat de William King și David Cleland publicat în 1978. Textul tezei este chiar o traducere a articolului, iar 6 diagrame și grafice din lucrarea lui Putin coincind totalmente cu cele realizate de autorii americani.

Precizăm că Vladimir Putin a devenit doctor în științe economice în 1997, titlu obținut la Ins­titutul Minier din Sankt Pe­ter­sburg. Acuzațiile de plagiat i-au fost aduse lui Putin încă în 2006, dar atunci a fost salvat de instituția de învățământ care i-a luat apărarea și a declarat că teza sa de doctor nu este copiată.

Săptămâna trecută, ministrul german al Educației, Annette Schavan a rămas fără titlul de doctorat, după ce conducereaUniversității din Dusseldorf a decis să i-l retragă pentru plagiat. Ulterior, ministrul și-a anunțat demisia.

 

 union.md

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: