ROMÂNIA BREAKING NEWS

Putin, acuzat de plagiat

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin a copiat aproape în întregime teza sa de doctorat pe care a apărat-o într-o universitate  din Sankt Petersburg în 1997. Acuzațiile i-au fost aduse de un grup de profesori din Institutul Broo­kings din Washington, care i-au verificat lucrarea, notează lenta.ru.

Potrivit specialiștilor, Vladimir Putin a copiat 16 din cele 20 de pagini ale tezei dintr-un articol semnat de William King și David Cleland publicat în 1978. Textul tezei este chiar o traducere a articolului, iar 6 diagrame și grafice din lucrarea lui Putin coincind totalmente cu cele realizate de autorii americani.

Precizăm că Vladimir Putin a devenit doctor în științe economice în 1997, titlu obținut la Ins­titutul Minier din Sankt Pe­ter­sburg. Acuzațiile de plagiat i-au fost aduse lui Putin încă în 2006, dar atunci a fost salvat de instituția de învățământ care i-a luat apărarea și a declarat că teza sa de doctor nu este copiată.

Săptămâna trecută, ministrul german al Educației, Annette Schavan a rămas fără titlul de doctorat, după ce conducereaUniversității din Dusseldorf a decis să i-l retragă pentru plagiat. Ulterior, ministrul și-a anunțat demisia.

 

 union.md

 

 

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: