ROMÂNIA BREAKING NEWS

Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” participa la exerciţiul multinaţional NUSRET 20, organizat de Forţele Navale ale Turciei, în Marea Egee

Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” participa la exerciţiul multinaţional NUSRET 20, organizat de Forţele Navale ale Turciei, în Marea Egee

Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” a părăsit miercuri Portul Militar Constanţa, pentru a participa la exerciţiul multinaţional NUSRET 20, organizat de Forţele Navale ale Turciei, în Marea Egee, în perioada 17-27 octombrie, informează un comunicat de presă al Forţelor Navale Române.

Potrivit sursei citate, NUSRET 20 are ca scop perfecţionarea deprinderilor echipajelor navelor în lupta contra minelor marine şi vizează consolidarea şi dezvoltarea nivelului de pregătire al operatorilor din acest domeniu, la standardele NATO.

„Aproximativ 20 de nave şi ambarcaţiuni rapide, patru aeronave, trei detaşamente scafandri EOD şi un UAV (vehicul subacvatic autonom), reprezentând opt naţiuni aliate NATO (Bulgaria, Franţa, Italia, Grecia, România, Spania, Turcia, SUA), participă la exerciţiul NUSRET 20, al cărui scenariu fictiv urmăreşte consolidarea interoperabilităţii operaţionale şi tactice dintre forţele participante, în situaţia escaladării unor divergenţe politico-militare dintre două state vecine”, se arată în comunicat.

Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu”, cu un echipaj alcătuit din 68 de marinari, este comandat de căpitan-comandorul Daniel Gheorma şi are la bord un detaşament de scafandri EOD, specializaţi în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice.

„Participarea militarilor din Forţele Navale Române la exerciţiile multinaţionale organizate de partenerii din Alianţa Nord-Atlantică reprezintă, de fiecare dată, o oportunitate pentru dezvoltarea abilităţilor de răspundere rapidă şi eficientă la întregul spectru de ameninţări, precum şi un foarte bun exemplu de angajament faţă de apărarea colectivă”

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: