ROMÂNIA BREAKING NEWS

PSD la Cotroceni: „Klaus Iohannis consideră onorabilă propunera Alexandru Rafila pentru funcția de premier”. PSD în discuții și cu George Simion (AUR)

PSD la Cotroceni: „Klaus Iohannis consideră onorabilă propunera Alexandru Rafila pentru funcția de premier”. PSD în discuții și cu George Simion (AUR)

Luni 14 decembrie,  Partidul Social Democrat a avut consultări cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a-şi prezenta propunerea de premier, în persoana lui Alexandru Rafila. În urmă consultărilor, care au durat doar 20 de minute, cu toate că erau alocate 60 pentru fiecare partid, Marcel Ciolacu a susţinut o declaraţie de presă.

Iată sinteza declaraţiilor  președintelui PSD, domnul Marcel Ciolacu:

– Preşedintele României a recunoscut faptul şi chiar ne-a felicitat că PSD a câştigat aceste alegeri.

– A spus că propunerea PSD, Alexandru Rafila, este o propunere onorabilă.

– Am menţionat faptul că acele negocieri ridicole de lângă constituţie, de la Vila Lac 1, nu au ce caută într-o democraţie reală şi vom aştepta finalizarea negocierilor.

– România trece printr-o perioadă democrată, atât din punct de vedere al pandemiei şi crizei sanitare, cât şi al crizei economice, şi nu ne permitem o majoritate fragilă în Parlament.

Partidul care a câştigat alegerile trebuie să numească primul ministru, adică pe Alexandru Rafila.

Trebuie să avem un guvern de uniune naţională, în care toate forţele politice să fie reprezentate, inclusiv PNL.

– Am avut mai multe discuţii cu mai mulţi lideri politici.

PNL şi USR PLUS au pierdut alegerile şi acum vor să creioneze o majoritate ca să se salveze pe ei, nu au treabă cu democraţia.

– Nu am avut o întâlnire personală cu domnul Simion, doar o discuţie telefonică. Am avut o discuţie cu un viitor coleg din parlamentul României, cum funcţionează parlamentul. Toţi viitorii parlamentari ai AUR sunt la primul AUR. Nu are nicio importanţă cine a apelat primul, cine a sunat pe cine.

– Este foarte clad că preşedintele rămâne în logica campaniei electorale şi în logica de a ţine cu un anumit partid şi doreşte un partid al său şi nu respectă Constituţia. PSD nu va vota un astfel de Guvern.

– Preşedintele a făcut o mare greşeală, de a se implica într-o campanie electorală.

– Prima regulă care trebuie respectată este că partidul care a câştigat alegerile trebuie să facă propunerea de prim ministru. Domnul preşedinte a recunoscut ca propunerea PSD este una onorabilă.

– Ţinând cont de contextul actual, nu cred că o criză politică de asemenea dimensiuni ar trebui să fie lăsată în România.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: