ROMÂNIA BREAKING NEWS

Comunicat: Asociația Pro Basarabia și Bucovina protestează față de încercarea de falsificare a istoriei masacrului de la Fântâna Albă, de către autoritățile ucrainene

Comunicat: Asociația Pro Basarabia și Bucovina protestează față de încercarea de falsificare a istoriei masacrului de la Fântâna Albă, de către autoritățile ucrainene

Comunicat de presă / 5 Aprilie 2021
Referitor la încercarea de falsificare a istoriei masacrului de la Fântâna Albă, de către autoritățile ucrainene.
A se vedea știrea:

„Masacrul de la Fântâna Albă – acțiune organizată de serviciile secrete românești” – filmuleț al Administrației Regionale de Stat Cernăuți // Ambasada României reacționează!

Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina (ACPBB), protestează și atrage atenția opiniei publice, asupra impardonabilei încercări de mistificare a istoriei, prin filmulețul realizat de Administrația Regională de Stat Cernăuți, Secția de cultură, despre tragedia românilor de la Fântâna Albă (Nordul Bucovinei anexat de sovietici). În filmulețul menționat, se afirmă că „în pădurea Varnița au fost împușcați aproximativ 50 de persoane”, fără să se specifice de ce naționalitate au fost, iar evenimentul în sine ar fi fost „o provocare, conștient planificată de serviciile secrete române, împotriva locuitorilor Bucovinei”.
O astfel de minciună de cea mai joasă speță umană înscrisă în portofoliul Administrației Regionale de Stat Cernăuți nu face cinste prietenilor (?) noștrii, nici culturii ucrainene, nici ştiinţei, nici istoricilor ucraineni.
Ucraina, istoricii și istoriografia lor ar trebui să conștientizeze că ceea este recunoscut că au săvârșit grănicerii sovietici atunci cu ordin venit de la Kiev, îi acuză că parte a acelui rău. Timpul poate vindeca rănile istoriei prin recunoașterea lor prin asumare și dezicere de ceea ce a fost politică sovietică.
Inventarea altor vinovați, jignește inteligența, istoria și adevărul, iar o astfel de situație poate descalifica o țară, o politică și o perspectivă.
Salutăm reacția promptă a Consulatului român de la Cernăuți, așteptăm interpelări la nivelul Ministerului de Externe precum și o explicație oficială a Kievului în legătură cu acest „film/provocare” conștient planificată.

Birou de presă ACPBB.

Foto: Comemorare Fântâna Albă 2016

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: