ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: Protest uriaș în Minsk față de dictatură și falsificarea alegerilor. Lukasenko surprins cu o mitraliera Kalashnikov la coborarea din elicopterul prezidential

Video: Protest uriaș în Minsk față de dictatură și falsificarea alegerilor. Lukasenko surprins cu o mitraliera Kalashnikov la coborarea din elicopterul prezidential

Mai multe filmări au fost postate pe canalul Nexta, de pe aplicaţia Telegram, înfăţişându-l pe preşedintele Belarusului, Alexandr Lukasenko, îmbrăcat cu vestă anti-glont şi înarmat cu o mitralieră.

Preşedintele Belarusului, în vârstă de 65 de ani, apare coborând din elicopter înarmat într-un costum militar de luptă şi purtând neglijent în mână o mitralieră Kalashnikov.

Lukasenko se îndreaptă spre palatul prezidenţial din Minsk escortat de mai multe gărzi de corp, militari echipaţi de război.

Într-o altă filmare, preşedintele Belarus apare în elicopterul care survolează Minsk-ul pentru a evalua amploarea demonstraţiilor.

În mai multe zone din capitala Belarus au fost fotografiate dispozitive militare de luptă, pregătite pentru o eventuală înfruntare cu demonstranţii.Într-o altă filmare postată pe reţeaua socială Telegram, Lukasenko apare în faţa unui filtru militar, unde este aplaudat de soldaţii înarmaţi până-n dinţi.

În acest timp, peste 100.000 de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta faţă de falsificarea alegerilor prezidenţiale.

Cu drapele alb şi roşu, culorile contestării, mulţimea reunită în Piaţa Independenţei şi pe străzile din jur a reluat în cor slogane precum „Libertate!”.

Mass-media şi conturile de mesagerie Telegram apropiate de opoziţie au indicat mai mult de 100.000 de protestatari în capitala pentru a doua duminică consecutiv.

După două săptămâni de proteste, această mare manifestaţie ar trebui să dovedească că opoziţia poate să-i impună lui Lukasenko o luptă de durată cu scopul de a-l forţa să negocieze plecarea sa.
Alexandr Lukasenko a ameninţat cu represalii faţă de grevişti sub forma de concedieri sau de închiderea uzinelor. Această tactică pare să funcţioneze, numărul de participări din uzinele de stat, piloni ai sistemului economico-social din Belarus, a scăzut săptămâna aceasta.

Preşedintele a spus că a înlocuit şi membrii demisionari din redacţiile de stat cu jurnalişti veniţi din Rusia.

Moscova şi-a anunţat susţinerea pentru Alexandr Lukasenko, în ciuda relaţiilor tensionate din ultimele luni, şi a avertizat cu privire la orice fel de amestec occidental. Uniunea Europeană a anunţat că va sancţiona puterea din Belarus.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: