ROMÂNIA BREAKING NEWS

Protest masiv împotriva lui Vladimir Putin în Rusia. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă, au loc confruntări cu forțele de ordine

Protest masiv împotriva lui Vladimir Putin în Rusia. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă, au loc confruntări cu forțele de ordine

Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă în marile oraşe din Rusia pentru a protesta faţă de corupţie. Apelul la proteste a fost lansat de opozantul lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi. El a și participat la manifestația de la Moscova, de unde a fost ridicat de forțele de ordine, chiar dacă protestatarii s-au opus. Navalnîi este onsiderat singurul opozant al lui Vladimir Putin

Zeci de protestatari, inclusiv Aleksei Navalnîi, au fost reținuți în urma demonstrațiilor anticorupție. Protestele, considerate cele mai mari manifestații anti-Kremlin după cele din 2011/2012, au loc cu un an înainte de alegerile prezidențiale din Rusia, când este așteptat ca Vladimir Putin să candideze pentru al patrulea mandat.

Într-un mesaj pe rețeaua socială Twitter, Alexei Navalnîi le-a transmis oamenilor să nu renunțe.

Totodată, forțele de ordine au răspuns protestatarilor. Mii de polițiști au fost mobilizați în toată ațara pentru aceste manifestații, iar zeci de persoane au fost arestate.

Navalnîi are o condamnare cu suspendare pentru fraudă, ceea ce înseamnă că nu va avea voie să candideze împotriva lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale de anul viitor. Juristul a respins toate acuzațiile, explicând că este victima unui dosar politic.

Opozantul lui Vladimir Putin este cunoscut pentru campania anticorupție, care i-a vizat pe oficialii de rang înalt de la Kremlin.

Video:Microbuzul poliției ruse în care se află Navalnîi reținut, pleacă stârnind furia mulțimii

Mii de polițiști au fost mobilizați în toată ațara pentru aceste manifestații, iar zeci de persoane au fost arestate.

Conform sondajelor de opinie din Rusia, partidele din opoziție au șanse minime să fie considerate o concurență serioasă pentru liderul rus, care se bucură de o mare popularitate la nivel național. Aleksei Navalnîi și susținătorii săi au încercat să mobilizeze oamenii în ciuda acestei situații pentru a protesta față de corupția din țară.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: