ROMÂNIA BREAKING NEWS

Proprietarul eMag, preia Avito-Rusia, cel mai mare site de anunțuri

Proprietarul eMag, preia Avito-Rusia, cel mai mare site de anunțuri

Potrivit profit.ro, Grupul sud-african de e-comerț și media Naspers, proprietarul eMag, este aproape de încheierea unui acord pentru preluarea integrală a portalului rusesc de anunțuri Avito, cel mai mare din Rusia și al treilea cel mai mare din lume. Naspers negociază ultimele detalii privind cumpărarea, de la investitorii minoritari, a participației de 32% pe care nu o controlează deja la Avito, potrivit unor surse familiare cu discuțiile, citate de Reuters. Una dintre sursele menționate a precizat că acordul ar evalua Avito la peste 4 miliarde de dolari, indicând că Naspers ar putea cheltui peste 1,3 miliarde de dolari pentru preluarea pachetului de acțiuni.

Avito a fost lansat în 2007 la Moscova de antreprenorii suedezi Jonas Nordlander and Filip Engelbert.

În 2013, Avito a fuzionat cu platformele concurente Slando.ru și OLX.ru, ultima parte a grupului OLX Group, deținut de Naspers. În prezent, Avito este cel mai mare site de anunțuri din Rusia și al treilea cel mai mare din lume, după site-ul american Craiglist și platforma chineză 58.com.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: