ROMÂNIA BREAKING NEWS

Proiectul companiei de tehnologie din România – UiPath, este considerat de BERD cel mai interesant exemplu de succes al unei companii de tehnologie

Proiectul companiei de tehnologie din România – UiPath, este considerat de BERD cel mai interesant exemplu de succes al unei companii de tehnologie

Portalul Start Up Cafe a anunțat recent că Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care prin intermediul a 15 fonduri de capital de risc, a investit în circa 170 de firme din Europa Centrală, consideră „cel mai interesant exemplu” de succes al unei companii de tehnologie,  proiectul companiei de tehnologie din România – UiPath”, informează romaniabreakingnews.ro. Declarația aparține lui Jurgen Rigterink, prim-vicepreședinte al BERD și a fost dată la un forum la Londra. Despre povestea UiPath puteți citi mai mult aici.

Potrivit sursei citate, oficialul BERD a menționat că în acest moment banca a plasat 250 de milioane de dolari în 15 fonduri de investiții de capital de risc care au acumulat în total circa 920 de milioane de euro din piață.

La mijlocul anului 2018, aceste fonduri de capital de risc au investit aproximativ 500 de milioane de euro în circa 170 de companii din regiunea Europei Centrale.

„Cel mai interesant exemplu a fost succesul extraordinar al companiei de tehnologie din România UiPath. În 2015, aceasta avea venituri mai mici de 1 milion de dolari. Doi ani mai târziu a avut venituri mai mari de 100 milioane de dolari și a fost evaluată la 3 miliarde de deolari. În data de 30 aprilie a acestui an, UiPath a confirmat faptul că a finalizat o a patra rundă de finanțare, de 568 de milioane dolari, la o evaluare de 7 miliarde de dolari a companiie, după investiție”, a spus Jurgen Rigterink, la Central European Investment Forum, care a avut loc la Londra, pe 12 iunie.

Și, veți întreba, ce face UiPath de fapt? Fondată de doi români, astăzi este o companie globală de software care dezvoltă o platformă pentru automatizarea proceselor cu roboți software (RPA). În timp ce întreaga lume discută despre revoluția Fintech pentru care țările baltice au devenit atât de cunoscute, exemplul UiPath din România arată că în Europa Centrală există multe alte companii de succes foarte inovatoare, a mai spus el.

Mai departe, BERD vrea să lanseze un proces care să permită țărilor și antreprenorilor din Europa Centrală să se dezvolte, să se extindă și să profite de acest potențial. „Google și WhatsApp sunt două exemple de lideri mondiali de pe piața – talentul lor sa născut în țările BERD. Scopul nostru este de a celebra succesul global care iese din Pardubice (oraș din Cehia – n.r.), mai degrabă decât din Palo Alto”, a mai afirmat prim-vicepreședintele BERD.

Potrivity hotnews.ro UiPath (foto), este startup-ul din Romania care a atras in ultimul an (2018), doua investitii in valoare totala de 183 milioane de dolari isi propune sa devina cea mai mare companie tech din Estul Europei si sa isi listeze actiunile la bursa americana NASDAQ, in urmatorii 2-3 ani. Compania s-a mutat intr-un sediu nou din Bucuresti la finalul anului trecut si planuieste sa-si dubleze numarul de angajati din Romania, ajungand la 500 de persoane in tara noastra si 1.500 la nivel global.  Astfel, primul startup din Romania evaluat la peste 1 miliard de dolari (unicorn) se indreapta cu pasi importanti catre pozitia de lider global in domeniul Robotic Process Automation, ca furnizor de solutii software menite sa automatizeze procesele repetitive.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: