Problema transnistreană la Kiev. Klaus Iohannis și Petro Poroșenko sprijin pentru restabilirea integrității teritoriale a R. Moldova

La Kiev, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko a organizat împreună cu președintele româniei Klaus Iohannis o  conferință de presă în care au luat în discuție și situația Transnistriei.

„Autoritățile de la Kiev și cele de la Chișinău își vor coordona acțiunile pentru a contribui la dezghețarea conflictului transnistrean și restabilirea integrității teritoriale a R. Moldova”, a declarat președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, la întâlnirea cu omologul său român, Klaus Iohannis.

„Am ajuns la înțelegerea că este indispensabilă modernizarea esențială a sistemului de securitate din regiunea Mării Negre. O atenție deosebită am acordat-o R. Moldova, în special Transnistriei, și am căzut de acord asupra faptului că vom coordona acțiunile și măsurile noastre pentru a contribui la dezghețarea conflictului și să ajutăm R. Moldova, care este un stat independent și suveran, să își restabilească integritatea teritorială”, a declarat Petro Poroșenko.

Președintele României, Klaus Iohannis, se află într-o vizită oficială în capitala Ucrainei unde și-a prezentat suportul Statului Român pentru parcursul european al Ucrainei.

Andrei Rădescu – româniabreakingnews.ro
Sursa:Unian.net