ROMÂNIA BREAKING NEWS

Problema transnistreană la Kiev. Klaus Iohannis și Petro Poroșenko sprijin pentru restabilirea integrității teritoriale a R. Moldova

La Kiev, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko a organizat împreună cu președintele româniei Klaus Iohannis o  conferință de presă în care au luat în discuție și situația Transnistriei.

„Autoritățile de la Kiev și cele de la Chișinău își vor coordona acțiunile pentru a contribui la dezghețarea conflictului transnistrean și restabilirea integrității teritoriale a R. Moldova”, a declarat președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, la întâlnirea cu omologul său român, Klaus Iohannis.

„Am ajuns la înțelegerea că este indispensabilă modernizarea esențială a sistemului de securitate din regiunea Mării Negre. O atenție deosebită am acordat-o R. Moldova, în special Transnistriei, și am căzut de acord asupra faptului că vom coordona acțiunile și măsurile noastre pentru a contribui la dezghețarea conflictului și să ajutăm R. Moldova, care este un stat independent și suveran, să își restabilească integritatea teritorială”, a declarat Petro Poroșenko.

Președintele României, Klaus Iohannis, se află într-o vizită oficială în capitala Ucrainei unde și-a prezentat suportul Statului Român pentru parcursul european al Ucrainei.

Andrei Rădescu – româniabreakingnews.ro
Sursa:Unian.net

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: