ROMÂNIA BREAKING NEWS

Prmăria București în linie dreaptă cu organizarea manifestațiilor prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Prmăria București în linie dreaptă cu organizarea manifestațiilor prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că pregătirile prilejuite de Centenarul Marii Uniri „au intrat în linie dreaptă”, „Luna Bucureștilor” și „Piața Centenarului” sunt doar două dintre proiectele care urmează să fie realizate cu acest priliej important.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Municipiului București, „Intrăm în linie dreaptă cu organizarea manifestațiilor prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. Ne-am întâlnit astăzi pentru a stabili termene clare și obiective concrete pe care toate instituțiile de cultură subordonate Municipalității trebuie să și le asume. S-a stabilit un calendar al proiectelor și al întâlnirilor de lucru, astfel încât să accelerăm toate demersurile ce trebuie făcute, iar Bucureștiul să sărbătorească așa cum se cuvine centenarul Marii Uniri”– a declarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a solicitat instituțiilor de cultură din subordine să organizeze evenimente destinate tuturor vârstelor, în special pentru cei mici, pentru că aceștia „trebuie să își cunoască și să își înțeleagă istoria”.

„Pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire, Municipalitatea va inaugura mai multe monumente de for public printre care: monumentul ‘General H. M. Berthelot’, monumentul ‘Ferdinand I’, care va fi amplasat în Piața Victoriei, precum și monumentul ‘I.C. Brătianu’ în Piața Universității”, se mai arată în comunicat.

Municipalitatea va mai organiza și o serie de evenimente precum „Luna Bucureștilor”, un proiect care presupune o lună de evenimente artistice, expoziții, concerte, târguri, tururi speciale în clădiri de patrimoniu.

Teatrul Dramaturgilor România va organiza „Unirea în destine individualiste”, un concurs național de dramaturgie românească, o competiție care se adresează dramaturgilor, debutanți sau consacrați.

Un alt obiectiv important este realizarea „Pieței Centenarului”, prin amenajarea provizorie, pe tot parcursul anului 2018, în Piața Arcului de Triumf, a unor expoziții lunare de fotografii, cu marcarea momentelor unirii provinciilor.

Totodată, în cadrul întâlnirii s-a agreat ideea realizării unui pantheon virtual, în colaborare cu Academia Româna, prin care să fie omagiate peste 400 de personalități ale României. Pentru următoarele întâlniri, membrii Comisiei și-au propus să stabilească spațiile publice în care vor avea loc manifestațiile dedicate Centenarului, precum și amenajările necesare.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: