ROMÂNIA BREAKING NEWS

Prin achiziționarea sistemului de rachete Patriot, România intră într-un Club Select

Prin achiziționarea sistemului de rachete Patriot, România intră într-un Club Select

Potrivit Ministerului Apărării, proiectul de lege pentru achiziționarea primului pachet de rachete Patriot va fi prezentat miercuri, Guvernului, iar apoi Parlamentului. Contractul de achiziție are o valoare totală de 3,9 miliarde de dolari.Ministrul Apărării, Mihai Fifor a spus la postul de televiziune Antena 3, că „România intră într-un club select în momentul de față. Nu orice stat al Uniunii sau al lumii are sisteme Patriot. (…) Unii cârcotași au spus că cine are bani cumpără. Nu, nu este așa. Guvernul american nu livrează oricui iar faptul că se livrează în România arată că SUA are o foarte mare încredere în partenerul român”.

Ministrul Apărării a mai ținut să precizeze că:

„Suntem în grafic. (…) Mâine, în Guvern, sper să reușim să fim gata să trecem cu proiectul de lege pentru achiziționarea primului sistem Patriot. Dacă nu, atunci vineri, la ședința extraordinară a Guvernului, vom finaliza acest lucru iar săptămâna viitoare, luni, în procedură parlamentară, acest proiect de lege va intra în dezbatere, sperăm în procedură de urgență (…), să putem avea adoptată această lege foarte, foarte repede. În momentul în care legea e promulgată și intră în vigoare, atunci vom putea semna scrisoarea, respectiv contractul”, a declarat Mihai Fifor.

Potrivit acestuia,  România va achiziționa primul sistem din bugetul alocat pe acest an.

„Avem un grafic eșalonat pentru o durată de opt ani, practic, noi discutăm despre Programul de înzestrare 2017-2026 și cumpărăm șapte sisteme. (…) Banii vor fi. Deja în proiectul de buget pe 2018 Ministerul Apărării are alocat 2% din PIB, pentru că ne respectăm angajamentele față de NATO și partenerul strategic”- Mihai Fifor

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: