ROMÂNIA BREAKING NEWS

Primului detaşament românesc din Afganistan, comandat de o femeie, va avea parte de o ceremonie specială de repatriere

Primului detaşament românesc din Afganistan, comandat de o femeie, va avea parte de o ceremonie specială de repatriere

locotenentul Mirela Ivaşcu

Ceremonia de repatriere din Afganistan a Detaşamentului International Military Police (IMP) şi a Detaşamentului Army Institutional Advisory Team (AIAT), care au participat la misiunea „Resolute Support”, va avea loc marţi, la sediul Batalionului 265 Poliţie Militară „Tudor Vladimirescu”, anunţă MApN.

Ceremonia trebuia să aibă loc pe 9 februarie, însă ea a fost replanificată ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, care nu au permis efectuarea zborului în intervalul de timp programat iniţial.

Conform unui comunicat transmis de MApN, Detaşamentul IMP, rotaţia a IV-a, este primul detaşament românesc dislocat într-un teatru de operaţii comandat de o femeie, locotenentul Mirela Ivaşcu.

Militarii Detaşamentului AIAT au avut misiuni de consiliere a comandanţilor şi personalului din principalele instituţii de învăţământ militar şi centre de instruire ale armatei afgane, iar cei din Detaşamentul IMP au asigurat menţinerea unui climat de ordine şi securitate în baza militară din Bagram, precizează MapN

romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: