ROMÂNIA BREAKING NEWS

Primele 2 ateliere educaționale din cadrul proiectului „Patrimoniu la răscruce. Digitizarea crucilor de piatră şi a monumentelor de eroi din judeţul Prahova”

Primele 2 ateliere educaționale din cadrul proiectului „Patrimoniu la răscruce. Digitizarea crucilor de piatră şi a monumentelor de eroi din judeţul Prahova”

La Mizil și la Boldești-Grădiștea s-au derulat în 25 octombrie a.c. primele 2 ateliere educaționale din cadrul proiectului „Patrimoniu la răscruce. Digitizarea crucilor de piatră şi a monumentelor de eroi din judeţul Prahova”, desfăşurat în parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului, Direcţia Judeţeană de Cultură Prahova şi Asociaţia Convergenţe Europene, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Aproximativ 100 de elevi de la Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” Mizil şi de la Şcoala Gimnazială Boldeşti-Grădiştea au aflat despre evidenţa şi conservarea patrimoniului imobil comemorativ, au discutat despre istoria şi identitatea locală, au vizitat cruci şi monumente comemorative de pe raza localităţilor lor unde s-au familiarizat cu noile tehnologii de conservare, digitizare şi promovare a patrimoniului, primind premii în cărţi pentru implicarea lor. 

La Mizil și la Boldești-Grădiștea s-au derulat astăzi primele 2 ateliere educaționale din cadrul proiectului "Patrimoniu…

Publicată de Eurocentrica pe Miercuri, 25 octombrie 2017

 

Organizatorii acțiunii mulţumesc celor două şcoli care au fost alături în organizarea evenimentelor, respectiv Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Primăriea comunei Boldeşti-Grădiştea.
Potrivit datelor comunicate de Eurocentrica, organizatorii acțiunii, pe 26 și 27 octombrie urmează noi evenimente interesante! Activitatera poate fi urmarita accesînd #vânătoriidecruci și #patrimoniulecool pe canalele platformelor de socializare.

romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: