ROMÂNIA BREAKING NEWS

Primele 2 ateliere educaționale din cadrul proiectului „Patrimoniu la răscruce. Digitizarea crucilor de piatră şi a monumentelor de eroi din judeţul Prahova”

Primele 2 ateliere educaționale din cadrul proiectului „Patrimoniu la răscruce. Digitizarea crucilor de piatră şi a monumentelor de eroi din judeţul Prahova”

La Mizil și la Boldești-Grădiștea s-au derulat în 25 octombrie a.c. primele 2 ateliere educaționale din cadrul proiectului „Patrimoniu la răscruce. Digitizarea crucilor de piatră şi a monumentelor de eroi din judeţul Prahova”, desfăşurat în parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului, Direcţia Judeţeană de Cultură Prahova şi Asociaţia Convergenţe Europene, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Aproximativ 100 de elevi de la Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” Mizil şi de la Şcoala Gimnazială Boldeşti-Grădiştea au aflat despre evidenţa şi conservarea patrimoniului imobil comemorativ, au discutat despre istoria şi identitatea locală, au vizitat cruci şi monumente comemorative de pe raza localităţilor lor unde s-au familiarizat cu noile tehnologii de conservare, digitizare şi promovare a patrimoniului, primind premii în cărţi pentru implicarea lor. 

 

Organizatorii acțiunii mulţumesc celor două şcoli care au fost alături în organizarea evenimentelor, respectiv Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Primăriea comunei Boldeşti-Grădiştea.
Potrivit datelor comunicate de Eurocentrica, organizatorii acțiunii, pe 26 și 27 octombrie urmează noi evenimente interesante! Activitatera poate fi urmarita accesînd #vânătoriidecruci și #patrimoniulecool pe canalele platformelor de socializare.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: