ROMÂNIA BREAKING NEWS

Primele 2 ateliere educaționale din cadrul proiectului „Patrimoniu la răscruce. Digitizarea crucilor de piatră şi a monumentelor de eroi din judeţul Prahova”

Primele 2 ateliere educaționale din cadrul proiectului „Patrimoniu la răscruce. Digitizarea crucilor de piatră şi a monumentelor de eroi din judeţul Prahova”

La Mizil și la Boldești-Grădiștea s-au derulat în 25 octombrie a.c. primele 2 ateliere educaționale din cadrul proiectului „Patrimoniu la răscruce. Digitizarea crucilor de piatră şi a monumentelor de eroi din judeţul Prahova”, desfăşurat în parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului, Direcţia Judeţeană de Cultură Prahova şi Asociaţia Convergenţe Europene, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Aproximativ 100 de elevi de la Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” Mizil şi de la Şcoala Gimnazială Boldeşti-Grădiştea au aflat despre evidenţa şi conservarea patrimoniului imobil comemorativ, au discutat despre istoria şi identitatea locală, au vizitat cruci şi monumente comemorative de pe raza localităţilor lor unde s-au familiarizat cu noile tehnologii de conservare, digitizare şi promovare a patrimoniului, primind premii în cărţi pentru implicarea lor. 

 

Organizatorii acțiunii mulţumesc celor două şcoli care au fost alături în organizarea evenimentelor, respectiv Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Primăriea comunei Boldeşti-Grădiştea.
Potrivit datelor comunicate de Eurocentrica, organizatorii acțiunii, pe 26 și 27 octombrie urmează noi evenimente interesante! Activitatera poate fi urmarita accesînd #vânătoriidecruci și #patrimoniulecool pe canalele platformelor de socializare.

romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: