ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Primavara prin ochi de copil” – Spectacol dedicat sosirii primăverii, anotimp al dăruirii și al prețuirii femeilor și a mamelor

„Primavara prin ochi de copil” – Spectacol dedicat sosirii primăverii, anotimp al dăruirii și al prețuirii femeilor și a mamelor

Cu ocazia sosirii primăverii, anotimp al dăruirii și al prețuirii femeilor și a mamelor, anotimp care vestește un nou început prin sărbătoarea mărțisorului, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, a organizat vineri, 2 martie, evenimentul „Primăvara prin ochi de copil”.

Înscris în spiritul primăverii, acest  spectacol sincretic, inedit, a surprins prin momente speciale  de muzică, dans, poezie, puse în scenă de membrii Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu. Evenimentul a inclus și o expoziție cu peisaje de primăvară,  lucrări cu  motive de primăvară și obiecte lucrate manual de copiii participanți la cursul nostru de dezvoltare prin artă.

Trupa pop-rock „ALARMA” – fondată și condusă, din anul 2013, de Mihaela Cernea, vocal coach la X-Factor – a deschis evenimentul cu un recital vibrant, plin de căldură. Membrii trupei sunt: Leon Craioveanu (tobe) – 12 ani, Andy Ciobanu (bass) – 15 ani, ambii elevi ai CNA „Dinu Lipatti” specializarea instrumente muzicale, Mihnea Părăuan (chitară electrică) – 16 ani, elev al CN „Sf. Sava” și Robert Gogoană (solist+chitară electrică – 18 ani, elev al CNA „Dinu Lipatti”, specializarea arta actorului.

Printre copiii care au cântat și ne-au încântat  pe scenă  s-au numărat: Sabina Tomulescu, 10 ani – piesa „Try everything”, Maria Ciobanu, 12 ani – piesa „Mamă dragă”, Ioniță Ana Maria, 10 ani – piesa „Mulțumesc, iubită mamă”, Patricia Pascalache, 10 ani – piesa „Undo”, Răzvan Piticu, 8 ani – piesa „Mamma son tanto felice”, Doboș Ana Emilia Iulia , 15 ani – piesa „Bird set free”, Luca Udățeanu, 12 ani – piesa „Cake by the ocean”.

Momentele coregrafice  au fost create de Ansamblul de balet Arabesque. Detalii pe: http://www.palatulnationalalcopiilor.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=88&Itemid=541.  Atmosfera familală și căldura micuților artiști au transformat evenimentul într-o întâlnire plină de bună dispoziție între copii, părinții prezenți în sală și noi toți, într-un omagiu de bun-venit adus acestui anotimp al speranței, încărcat de sensibilitate și poftă de viață.

În cadrul evenimentului „Primăvara prin ochi de copil” au fost premiați cei mai isteți  participanți, pe trei categorii de vârstă (3-4 ani, 4-5 ani, 5-6 ani) la Concursul Olimpiadele preșcolarilor, organizat în 28 ianuarie 2018. Câștigătorii locului I vor beneficia de un modul de 10 ședințe de limba engleză gratuite în cadrul programului „Learn with music”.

Bianca Mihaela Lixandru, cunoscută publicului sub numele de scenă Bibi, a fost gazda  evenimentului. Ea a susținut și un minirecital de final, compus din piesele: Ciocolata, Salvați de clopoțel, Constantine și Dansez cu inima ta.

Pentru romaniabreakingnews.ro – Alexandru Filimon

 

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: