ROMÂNIA BREAKING NEWS

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă: Reintregirea neamului nostru devine obiectivul secolului XXI! ( de 1 Decembrie, Alba Iulia)

Dorin Chirtoaca, la Alba iulia (1 Decembrie 2013) foto Nicolae Hauca

Edilul capitalei Republicii Moldova, Dorin Chirtoaca, a declarat, duminica, la Alba Iulia, la manifestarile prilejuite de Ziua Nationala, careintregirea neamului nostru devine obiectivul secolului XXI, adaugand ca identitatea celor de dincolo de Prut este romaneasca. Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a fost singura personalitate care a sustinut un discurs in cadrul ceremoniilor organizate in Sala Unirii pentru
primirea soliilor din Cetatile de Scaun ale Unirii din Alba Iulia.
Edilul a spus ca aduce romanilor veniti la Alba Iulia sa sarbatoreasca Ziua Nationala un mesaj de La multi ani de la Chisinau.

Dorin Chirtoaca, la Alba iulia (1 Decembrie 2013) foto Nicolae Hauca

La multi ani de la Chisinau. La multi si intr-un ceas bun, pentru ca idealul neamului romanesc sa fie implinit in
secolul XXI. Consider ca reintregirea neamului nostru devine obiectivul secolului XXI pentru neamul romanesc. 2.000 de ani ne-am cladit istoria, aici la Alba Iulia s-a cladit piatra cu piatra, de la geto-daci, de la castrul roman, de la Cetatea Carolina si pana in ziua de astazi si cu Catedrala Reintregirii Neamului.
2.000 de ani a fost mai greu sa stam la intersectia imperiilor care au venit peste noi. Ce am reusit a fost sa rezistam. Din pacate, am fost si despartiti fara voia noastra in 1812, in 1940, a spus Chirtoaca. Primarul din Chisinau a adaugat ca in urma cu aproape 20 de ani Romania a pasit pe un drum cu sens unic catre Europa, in 1993 semnand acordul de asociere, iar acum Republica Moldova paseste pe acelasi drum cu sens unic spre Europa.

Corlatean considera ca astfel de ganduri sunt firesti
La randul sau, mnistrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, la Alba Iulia, referitor la afirmatiile primarului din Chisinau, Dorin Chirtoaca, potrivit carora reintregirea neamului este obiectivul secolului XXI, ca unitatea romaneasca este o realitate si ca e firesc ca fratii sa doreasca sa fie impreuna. Titus Corlatean a declarat jurnalistilor, duminica, la manifestarile organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Nationale, ca venind in acest oras simte mai mult ca niciodata sentimentul unitatii romanesti.

Pentru R.B.N. Press

Virgil Ciucă

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: