ROMÂNIA BREAKING NEWS

Prima reuniune comună a guvernelor Spaniei și României

Prima reuniune comună a guvernelor Spaniei și României

Prima reuniune comună a guvernelor Spaniei și României, care ar conduce la consolidarea dialogului politico-diplomatic și sectorial, a fost agreata, vineri, în cadrul întâlnirii ministrului Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, cu ambasadorul Regatului Spaniei în România, Ramiro Fernandez Bachiller, anunță Agerpres citat de romaniabreakingnews.ro

„În cadrul întrevederii, a fost salutat și apreciat stadiul excelent al relației bilaterale, marcat de ridicarea relației la rang de Parteneriat strategic, începând din 2013. În acest context favorabil, a fost agreată importanța realizării, în acest an, a primei reuniuni comune a guvernelor celor două țări, care ar conduce la consolidarea dialogului politico-diplomatic și sectorial”, se arată în comunicatul Ministerul Afacerilor Externe.

Teodor Melescanu a mulțumit, în numele Guvernului român, pentru sprijinul acordat de autoritățile spaniole în vederea integrării comunității românești în Spania, cu un aport consistent la depășirea crizei economice din ultimii ani din această țară. Potrivit MAE, a fost subliniată importanța impulsionării, în continuare, a relațiilor economice romano-spaniole, care au înregistrat aproape 4 miliarde de euro schimburi comerciale în 2016.

Șeful diplomației române a apreciat prezența investițională spaniolă în România: „S-a stabilit menținerea unui dialog intensificat, pentru continuarea dezvoltării relațiilor bilaterale, pentru coordonarea și valorificarea intereselor comune ale celor două state la nivel european și internațional”, se mai arăta în comunicat.

Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: