ROMÂNIA BREAKING NEWS

Prima reuniune comună a guvernelor Spaniei și României

Prima reuniune comună a guvernelor Spaniei și României

Prima reuniune comună a guvernelor Spaniei și României, care ar conduce la consolidarea dialogului politico-diplomatic și sectorial, a fost agreata, vineri, în cadrul întâlnirii ministrului Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, cu ambasadorul Regatului Spaniei în România, Ramiro Fernandez Bachiller, anunță Agerpres citat de romaniabreakingnews.ro

„În cadrul întrevederii, a fost salutat și apreciat stadiul excelent al relației bilaterale, marcat de ridicarea relației la rang de Parteneriat strategic, începând din 2013. În acest context favorabil, a fost agreată importanța realizării, în acest an, a primei reuniuni comune a guvernelor celor două țări, care ar conduce la consolidarea dialogului politico-diplomatic și sectorial”, se arată în comunicatul Ministerul Afacerilor Externe.

Teodor Melescanu a mulțumit, în numele Guvernului român, pentru sprijinul acordat de autoritățile spaniole în vederea integrării comunității românești în Spania, cu un aport consistent la depășirea crizei economice din ultimii ani din această țară. Potrivit MAE, a fost subliniată importanța impulsionării, în continuare, a relațiilor economice romano-spaniole, care au înregistrat aproape 4 miliarde de euro schimburi comerciale în 2016.

Șeful diplomației române a apreciat prezența investițională spaniolă în România: „S-a stabilit menținerea unui dialog intensificat, pentru continuarea dezvoltării relațiilor bilaterale, pentru coordonarea și valorificarea intereselor comune ale celor două state la nivel european și internațional”, se mai arăta în comunicat.

Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: