ROMÂNIA BREAKING NEWS

Previziuni pentru economia românească: creşterea cursului şi a dobanzilor la lei, încetinirea creșterii economiei

Previziuni pentru economia românească: creşterea cursului şi a dobanzilor la lei, încetinirea creșterii economiei

Ce stă în spatele marşului triumfal al creşterii economice ce se va apropia de 6%. ? Răspunsul, potrivit analiștilor de la Ziarul Financiar, este o notă de plată însă aşteaptă o notă de plată care s-ar putea dovedi piperată: deficite spre 4% din PIB în 2018, un curs care ar putea atinge 4,7 lei pentru un euro şi o inflaţie ieşită din ţintele BNR avand drept consecinţă o majorare a dobanzii de politică monetară de trei ori, pană la 2,5% între februarie – mai 2018.

Potrivit aceliași surse, un raport al UniCredit Bank publicat la sfarşitul săptămanii trecute face previziuni destul de puţin optimiste: creşterea economică formidabilă din acest an, bazată în cea mai mare parte pe consum, ar ascunde dezechilibre tot mai mari, fapt ce ar putea determina o majorare a deficitului bugetar pană spre 3,7% în 2018 şi o încetinire a creşterii economice pană la 3,6%, de la peste 5% în acest an. Nici salariile bugetarilor nu vor creşte pană la nivelul promis, pentru că resursele sunt limitate – o creştere de venituri din taxe de doar 1,2% în 2017, deşi PIB-ul nominal este aşteptat să crească cu 9,9%.

Pe de altă parte, prezent la emisiunea ZF Live, Ciprian Dascălu, economist-ul şef al ING Bank, a anticipat că indicele ROBOR la trei luni va încheia anul la un nivel de 1,25-1,5%, faţă de 1,78% în prezent.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: