ROMÂNIA BREAKING NEWS

#PresRo: Instrumentele de apărare comercială ale UE, pe agenda reuniunii informale, de la Buzău, a Grupului de Lucru privind Chestiuni Comerciale

#PresRo: Instrumentele de apărare comercială ale UE, pe agenda reuniunii informale, de la Buzău, a Grupului de Lucru privind Chestiuni Comerciale

Reuniunea informală a Grupului de Lucru privind Chestiuni Comerciale (WPTQ), sub mandatul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, a avut loc în Municipiul Buzău, în perioada 30-31 mai 2019. Grupul de lucru WPTQ reprezintă principalul format de lucru, la nivelul Consiliului UE, în care se discută dosarele legislative din domeniul politicii comerciale comune.

În cadrul reuniunii, reprezentanții statelor membre și ai Comisiei Europene au dezbătut cele mai importante aspecte prezentate în documentul de lucru al Comisiei Europene cu privire la practicile neloiale și distorsiunile semnificative de piață din Republica Populară Chineză (RPC) datorate sistemului social, economic, financiar și administrativ.

Lucrările reuniunii informale au fost deschise de către Gabriela Mihaela Voicilă, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț si Antreprenoriat, și Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Secretarul de stat Voicilă a menționat, în intervenția sa, finalizarea procesului de adoptare a Regulamentului privind stabilirea unui cadru pentru examinarea investițiilor străine directe în Uniunea Europeană și a Regulamentului de punere în aplicare a clauzelor de salvgardare și a altor mecanisme care permit retragerea temporară a preferințelor aferente anumitor acorduri încheiate între Uniunea Europeană și țări terțe.

În discursul său, secretarul de stat în Ministerul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat a făcut referire la importanța deosebită pe care o are sistemul comercial multilateral, bazat pe reguli, accentuând rolul pe care măsurile de apărare comercială îl au în remedierea distorsiunilor pieței UE generate de practicile neloiale ale unor exportatori din țări terțe.

Reprezentanții statelor membre și ai Comisiei Europene au discutat despre factorii care determină exportul la preț de dumping al bunurilor și serviciilor originare din Republica Populară Chineză, distorsiunile în anumite sectoare industriale și măsurile implementate de Uniunea Europeană pentru remedierea acestora, precum și înlăturarea prejudiciului cauzat producătorilor din Uniune.

Președinția română a coordonat dezbaterile în vederea consolidării poziției Uniunii Europene cu privire la subiectele de pe agendă prin armonizarea elementelor de poziționare a statelor membre, mandatul fiind ghidat de prioritățile asumate de către PRES RO în domeniul politicii comerciale comune.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: