ROMÂNIA BREAKING NEWS

Președintele Tineretului partidului Alianța pentru Unirea Românilor: „Eu îmi dau licența când vreau”.

Președintele Tineretului partidului Alianța pentru Unirea Românilor: „Eu îmi dau licența când vreau”.

Acest articol a fost actualizat.

Domnul Călin-Constantin Balabașciuc, Președintele Organizației de Tineret a Partidului Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a devenit, în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, cel mai tânăr deputat din noua legislatură a Parlamentului României.

Născut la 1 iunie 1996 în județul Suceava, domnul Călin Balabașciuc a urmat cursurile Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din municipiul Câmpulung Moldovenesc. În anul 2016 a fost admis în cadrul Facultății de Istorie a Universității din București la Secția Istorie, pe locurile bugetate, aflându-se la poziția 116 a listei celor admiși.

Urmând cursurile Facultății de Istorie a Universității din București (FIUB), domnul Călin Balabașciuc ar fi urmat să își susțină licența în vara anului 2019, la finalul celor trei ani de studii. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar, în anul universitar 2019-2020 – când se afla deja în al 4-lea an în facultate – era încadrat la atelierul de licență de „Istorie medie și modernă universală” (conform datelor de pe site-ul FIUB). La momentul sesiunii iunie-iulie 2020 pentru examenul de licență, nu l-am regăsit în listele pentru susținerea licenței nici în cadrul Comisiei de Istorie Medie Universală, nici în cadrul Comisiei de Istorie Modernă, nici în cadrul altei comisii.

Nu știm dacă domnul Călin Balabașciuc și-a susținut licența în sesiunea din septembrie 2020. Între timp, a candidat ca deputat de Călărași pe listele partidului AUR și a devenit deputat în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, fiind ales în circumscripția Călărași. La momentul depunerii candidaturii, și-a prezentat profesia și ocupația drept „Student”. Astăzi, întrebat dacă și-a terminat studiile, se prezintă ca absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București (precum în emisiunea „România 9”, moderată de Ionuț Cristache la TVR1).

Domnul Călin Balabașciuc se regăsește pe lista celor 27 de perechi de rude care au candidat simultan la alegerile parlamentare pe listele partidului AUR, publicată de G4Media. Tatăl dumnealui, domnul Mugurel Sorin Balabașciuc, de profesie economist, a candidat ca senator în circumscripția Suceava, nefiind, în urma alegerilor parlamentare, ales în Senatul României. Acesta mai candidase pe listele partidului AUR, la alegerile locale din 2020, pentru postul de primar al comunei Moldovița precum și pentru postul de consilier local – funcție pentru care a fost ales. În anul 2016, domnia sa candidase la alegerile parlamentare, tot pentru Senat, pe listele partidului Alianța Noastră România (ANR). La acel moment, ocupația pe care a indicat-o a fost cea de „consilier primar” (din 2012, primarul comunei este Traian Iliesi, PNL).

DREPT LA REPLICĂ

La momentul primei comunicări pe această temă, desfășurată în ziua de 20 iulie 2020, președintele Tineretului Alianței pentru Unirea Românilor ne-a afirmat: „Eu îmi dau licența când vreau”.

„Motivul acestei vânători de vrăjitoare este ziua Sfântă de 9 mai 1877, decalată de Tudor a doua zi [10 mai – n.red.]. Din rațiuni de sentimentalism propriu. La fel cum din rațiuni proprii eu îmi dau licența când vreau (…)”.

a declarat Călin Balabașciuc la data de 20 iulie 2020, în cadrul unei conversații purtate pe Facebook cu redactorul precentului articol.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: