ROMÂNIA BREAKING NEWS

Președintele SUA, Barack Obama: „RUSIA NU VA RĂMÂNE NEPEDEPSITĂ!”

Rusia nu poate rămâne nepedepsită pentru rolul său în Ucraina, iar impunerea de noi sancțiuni este o demonstrare a acestui fapt, a declarat miercuri președintele american Barack Obama.

„Ceea ce noi așteptăm este ca liderii ruși să realizeze o dată în plus că acțiunile lor în Ucraina vor avea consecințe, inclusiv afectarea economiei ruse și creșterea izolării diplomatice”, a declarat Obama într-un discurs la Casa Albă.

„În colaborare cu aliații noștri, am spus clar Rusiei că trebuie să oprească fluxul de armament și de combatanți la frontieră și să exercite presiuni asupra separatiștilor, pentru a-i determina să elibereze ostaticii și să susțină un armistițiu de încetare a focului”, a continuat președintele american.

„Până în prezent, Rusia nu a luat niciuna din aceste măsuri”, a subliniat președintele american, adăugând că „susținerea oferită separatiștilor de către Rusia și încălcarea suveranității Ucrainei continuă”.

Amintim că Statele Unite și Uniunea Europeană au decis miercuri seara să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei din cauza crizei din Ucraina, au anunțat surse diplomatice și Trezoreria americană.

Printre cei vizați de sancțiunile americane se numără gigantul petrolier Rosneft, grupul rus Gazprom, Gazprombank și autoritățile separatiste de la Donețk, potrivit unui comunicat al Trezoreriei americane.

Potențialele active ale grupului Rosneft în Statele Unite vor fi înghețate, iar întreprinderile americane nu sunt autorizate să efectueze tranzacții cu acest gigant petrolier.

Sursa:independent.md