ROMÂNIA BREAKING NEWS

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti: „Nu o să recunosc niciodată frontiera regiunii transnistrene”

Presedintele Timofti si Presedintele Basescu

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a afrmat că nu va recunoaște niciodată frontiera Republicii Moldova cu regiunea transnistreană. Declarația a fost făcută astăzi, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

„Domnul Carpov m-a informat despre situația la ziua de azi, despre măsurile care au fost întreprinse. Problema este permanent în atenția statului. Legea privind frontiera regiunii transnistrene nu o să o recunosc niciodată”, a declarat Nicolae Timofti. potrivit Privesc.eu.

Totodată, Timofti consideră că există persoane  interesate de destabilizarea situației din Republica Moldova.

„Cineva dorește destabilizarea situației din Republica Moldova. Atunci când Moldova ajunge în etapa de a rezolva propriile probleme, cum ar fi aderarea la UE, apar situații provocatoare. Trebuie să ne gândim cum să îmbunătățim viața cetățenilor nostri. Sunt semne că noi mergem pe o cale bună, corectă. Dacă oamenii ne vor susține mai departe, noi o să realizăm programul de aderare la Uniunea Europeană”, a conchis președintele Nicolae Timofti.

La rândul său, directorul Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Bălan, susține că ultimele evenimente care au avut loc în regiunea transnistreană reprezintă o amenințare la adresa Republicii Moldova.

„Aceasta este o amenințare la securitatea statului. Situația mă îngrijorează, dispunem de acele pârghii pentru a informa conducerea țării despre aceste acțiuni. Faptul că ar putea apărea un conflict militar este o provocare. Asemenea provocări au fost și anterior”, a spus Mihai Bălan.

Săptămâna trecută, liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a semnat legea cu privire la „frontiera de stat a republicii moldovenești nistrene”, care intră în vigoare în 14 zile de la publicare. Potrivit documentului, satul Varnița, care în prezent este sub jurisdicția Chișinăului, ar urma să fie controlat de separatiști.

Sursa: InfoPrut

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: