Președintele Poloniei, Komorowski: „Rusia nu are șanse de câștig într-un război cu Occidentul”

Într-o posibilă confruntare cu Occidentul, Rusia poate câștiga probabil doar „războiul nervilor” sau cel al propagandei, susține președintele polonez Bronislaw Komorowski, într-un interviu cu Dziennik Gazeta Prawna.

„De fapt, Rusia, în orice fe de confruntare cu Occidentul poate câștiga doar războiul nervilor, sau războiul de propagandă, dar nimic altceva. Și acest lucru este bine cunoscut tuturor celor din Rusia care încă mai gandesc lucid” – a spus Komorowski.

Potrivit lui, Federația Rusă este interesată în menținerea instrumentelor de influență asupra Ucrainei, însa nu pe mult timp, pentru că plătește un preț prea mare pentru politica sa agresivă.

„Ucraina nu va reveni la proiectul uniunii vamale ruse. În acest sens, obiectivele Rusiei nu sunt atinse, în opinia mea. Iar anexând Crimeea, Rusia a pierdut toată Ucraina”, – a declarat președintele Poloniei.

„Poți ameninta toata lumea cu rachetele, dar nu obtii nimic astfel”, – a mai spus Komorowski, comentand astfel „succesul” politcii externe a Rusiei.

Sursa:  paginaderusia.ro prin romanibreakingnews.ro