ROMÂNIA BREAKING NEWS

Președintele Nicolae Timofti dorește interzicerea accesului deputaților ruși pe teritoriul R. Moldova

Președintele Nicolae Timofti dorește interzicerea accesului deputaților ruși pe teritoriul R. Moldova

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, intenționează să le interzică deputaților ruși intrarea pe teritoriul republicii cu excepția vizitelor oficiale, informează marți agenția de presă rusă TASS, care citează un interviu acordat de Timofti postului de televiziune ‘Moldova-1’.

„Cred că trebuie să intervenim în mod operativ în situația creată. L-am rugat pe ministrul de externe să ia măsurile necesare pentru a le interzice deputaților ruși să vină în țara noastră din propria dorință, în afara vizitelor oficiale în cadrul cooperării interparlamentare„ a declarat șeful statului moldovean, potrivit TASS.

Timofti a precizat că anterior Ministerul de Externe al Republicii Moldova a transmis Ambasadei Rusiei poziția autorităților moldovene cu privire la întâlnirile dintre politicieni ruși și candidatul la președinția Găgăuziei, Irina Vlah, deputat al parlamentului de la Chișinău.

În pofida faptului că Vlah este candidat independent, un sprijin activ îi este oferit de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, care deține o pătrime dintre mandate în parlamentul de la Chișinău. Pentru a o susține pe Vlah au venit săptămâna trecută în Republica Moldova mai mulți deputați ruși, care au desfășurat vizite la Chișinău și în alte orașe ale autonomiei găgăuze.

Alegerile pentru funcția de ‘bașkan’ al autonomiei găgăuze din Republica Moldova vor avea loc în 22 martie, în cursă fiind înscriși 12 candidați. În opinia experților, șanse reale la victorie au Vlah și alți patru candidați.

Editor: Lena Captari / România Breaking News

Sursa: Agerpress

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: