ROMÂNIA BREAKING NEWS

Președintele Klaus Iohannis la Câmpulung Mușcel. Manifestări dedicate marcării a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial

Președintele Klaus Iohannis la Câmpulung Mușcel. Manifestări dedicate marcării a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial

Vineri sunt organizate o serie de manifestări dedicate marcării a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial . Președintele Klaus Iohannis va participa la Câmpulung Mușcel, în județul Argeș unde va participa la ceremonia depunerii unei coroane de flori la Mausoleul Eroilor de la Mateias.

Totodată, șeful statului va vizita Mănăstirea Negru-Voda, Muzeul de Etnografie și Arta Populară și Colegiul Național Pedagogic ‘Carol I’, potrivit programului anunțat de Președinție.

Pe 27 august 1916, trei armate române au trecut la atac traversând Carpații Meridionali, după care au intrat în Transilvania. România intră astfel în Primul Război Mondial, după doi ani de neutralitate.

Regele Ferdinand și guvernul condus de liberalul Ionel Brătianu au decis ca românii să lupte alături de Antantă, adică alături de Franța, Rusia și Marea Britanie.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: