ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: Președintele Klaus Iohannis a declanșat procedura pentru organizarea referendumului privind justiția

Video: Președintele Klaus Iohannis a declanșat procedura pentru organizarea referendumului privind justiția

Președintele Klaus Iohannis a declanșat procedura pentru organizarea referendumului privind justiția și a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă. Președintele contestă cele două ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea codurilor penale.

„Voi începe demersurile pentru un REFERENDUM prin care românii vor putea să spună dacă sunt de acord sau nu cu grațierea și modificarea Codurilor Penale. Românii indignați care au ieșit aseară în stradă să protesteze împotriva încercărilor PSD și ALDE de a modifica legislația penală nu dau lovitură de stat, cum au acuzat unii și alții. Politicienii sunt cei care dau lovitura de grație statului de drept. Trebuie să ne hotărâm ce națiune vrem să fim. Vrem să fim o națiune puternică sau vrem să fim o națiune care nu îndrăznește să ridice vocea? Eu îmi doresc o națiune puternică, de oameni mândri și liberi, condusă de politicieni integri. Orice altceva este prea puțin, iar pentru a atinge acest obiectiv, pentru mine, niciun preț nu este prea mare.” – Klaus Iohannis

Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisă președinților celor două Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menționată.

„Referitor la declanșarea unui referendum național a fost informat și Prim-ministrul României, domnul Sorin Mihai Grindeanu”, mai spune Administrația Prezidențială.

Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: