ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: Președintele Klaus Iohannis a declanșat procedura pentru organizarea referendumului privind justiția

Video: Președintele Klaus Iohannis a declanșat procedura pentru organizarea referendumului privind justiția

Președintele Klaus Iohannis a declanșat procedura pentru organizarea referendumului privind justiția și a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă. Președintele contestă cele două ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea codurilor penale.

„Voi începe demersurile pentru un REFERENDUM prin care românii vor putea să spună dacă sunt de acord sau nu cu grațierea și modificarea Codurilor Penale. Românii indignați care au ieșit aseară în stradă să protesteze împotriva încercărilor PSD și ALDE de a modifica legislația penală nu dau lovitură de stat, cum au acuzat unii și alții. Politicienii sunt cei care dau lovitura de grație statului de drept. Trebuie să ne hotărâm ce națiune vrem să fim. Vrem să fim o națiune puternică sau vrem să fim o națiune care nu îndrăznește să ridice vocea? Eu îmi doresc o națiune puternică, de oameni mândri și liberi, condusă de politicieni integri. Orice altceva este prea puțin, iar pentru a atinge acest obiectiv, pentru mine, niciun preț nu este prea mare.” – Klaus Iohannis

Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisă președinților celor două Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menționată.

„Referitor la declanșarea unui referendum național a fost informat și Prim-ministrul României, domnul Sorin Mihai Grindeanu”, mai spune Administrația Prezidențială.

Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro

 

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: