Klaus Iohannis

Președintele Iohannis îngrijorat de tinerii care pleacă să lucreze în străinătate – „trebuie încurajați să facă cercetare, iar cei care au plecat să se întoarcă”

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Iohannis: „Este „îngrijorător” că tinerii își doresc să plece să lucreze în străinătate.” Aflat în vizită la Antibiotice Iași, Klaus Iohannis a declarat că există teoretic proceduri de angajare, dar că problema o reprezintă criteriile, respectiv abilitățile și competențele, conform Cotidianul. Președintele a mai spus că nu ar trebui să existe o diferență mare între angajările din sistemul public și cele din zona privată. Teoretic avem proceduri de angajare, dar problema este de a rafina criteriile până ce angajarea se face pe bază de abilități și competențe, a afirmat șeful statului.

Președintele Iohannis: Tinerii trebuie încurajați să facă cercetare, iar cei care au plecat să se întoarcă.

Președintele Klaus Iohannis a încurajat tinerii, la Iași, în cadrul unei dezbateri privind piața farmaceutică, să facă cercetare și a spus că principala problemă a celor care pleacă peste hotare este că angajările nu se fac pe merit, ci pentru că sunt rudele cuiva, transmite Ziarul Financiar. „Am spus mereu că trebuie să privim cercetarea ca pe o investițiile în viitorul României pe care trebuie să-l valorificăm. Tinerii trebuie încurajați să facă cercetare, mai ales în România, iar cei care au plecat să se întoarcă. (…) Este un lucru arhicunoscut că avem tineri foarte talentați, dar îngrijorător este faptul că o mare parte dintre ei și-ar dori să plece”, a spus Klaus Iohannis în discursul său de la compania ieșeană Antibiotice.

Gabriel Negru  – romaniabreakingnews.ro