ROMÂNIA BREAKING NEWS

Președintele Iohannis îngrijorat de tinerii care pleacă să lucreze în străinătate – „trebuie încurajați să facă cercetare, iar cei care au plecat să se întoarcă”

Președintele Iohannis îngrijorat de tinerii care pleacă să lucreze în străinătate – „trebuie încurajați să facă cercetare, iar cei care au plecat să se întoarcă”
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Iohannis: „Este „îngrijorător” că tinerii își doresc să plece să lucreze în străinătate.” Aflat în vizită la Antibiotice Iași, Klaus Iohannis a declarat că există teoretic proceduri de angajare, dar că problema o reprezintă criteriile, respectiv abilitățile și competențele, conform Cotidianul. Președintele a mai spus că nu ar trebui să existe o diferență mare între angajările din sistemul public și cele din zona privată. Teoretic avem proceduri de angajare, dar problema este de a rafina criteriile până ce angajarea se face pe bază de abilități și competențe, a afirmat șeful statului.

Președintele Iohannis: Tinerii trebuie încurajați să facă cercetare, iar cei care au plecat să se întoarcă.

Președintele Klaus Iohannis a încurajat tinerii, la Iași, în cadrul unei dezbateri privind piața farmaceutică, să facă cercetare și a spus că principala problemă a celor care pleacă peste hotare este că angajările nu se fac pe merit, ci pentru că sunt rudele cuiva, transmite Ziarul Financiar. „Am spus mereu că trebuie să privim cercetarea ca pe o investițiile în viitorul României pe care trebuie să-l valorificăm. Tinerii trebuie încurajați să facă cercetare, mai ales în România, iar cei care au plecat să se întoarcă. (…) Este un lucru arhicunoscut că avem tineri foarte talentați, dar îngrijorător este faptul că o mare parte dintre ei și-ar dori să plece”, a spus Klaus Iohannis în discursul său de la compania ieșeană Antibiotice.

Gabriel Negru  – romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: