ROMÂNIA BREAKING NEWS

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a declarat în presa rusă că va sprijini coaliția Dodon – Sandu

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a declarat în presa rusă că va sprijini coaliția Dodon – Sandu

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a declarat în presa rusă că va sprijini coaliția Dodon – Sandu „pentru a scăpa pentru totdeauna de oamenii care au uzurpat puterea”, președintele Rusiei considerând că, în Republica Moldova, oligarhii „au acaparat toate instituțiile de stat”.

Putin a calificat acțiunile președintelui Dodon și partenerilor săi de coaliție drept „un pas spre construirea unui stat civilizat și modern”. Liderul rus a mai declarat că  „Ceea ce a fost făcut de către președintele Dodon și oponenții săi recenți, cu așa-zisele partide pro-occidentale, este un pas spre construcția unui stat civilizat și modern (…) Cred că Moldova nu este o situație unică. Puterea în Moldova, la fel ca și Ucraina, era uzurpată de structurile oligarhice, de oligarhii care au zdrobit toate structurile statului, totul absolut. Adică ei au câștigat bani pe seama moldovenilor și și-au consolidat bunăstarea personală și pârghiile de influență asupra statului”, a declarat Putin

„Ce a făcut președintele Dodon, împreună cu oponenții lui, să spunem, convențional, din partidele prooccidentale, este un pas spre construirea unui stat modern, civilizat și modern. Cu siguranță îl vom susține atât pe președintele Dodon, cât și pe actualii săi parteneri de coaliție, astfel încât ei să scape, în general, inteligent, de acei oameni care au uzurpat puterea în Moldova. În pofida unor contradicții, ei au găsit puterea de a construi o activitate comună în interesul statului moldovenesc și al poporului moldovenesc. Noi, cu siguranță, îi vom sprijini”, a declarat Vladimir  Putin.

După formarea coaliției de guvernare dintre socialiști și grupul ACUM, în condițiile în care Curtea Constituțională considera Guvernul Maia Sandu ilegitim, în ultimele zile, tot mai multe instituții de stat din Republica Moldova au trecut de partea noului guvern, deși intrarea în clădirile ministeriale este încă blocată de trupele speciale ale Ministerului de Interne.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: