Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso vine în Moldova în viitorul apropiat

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso vine în Moldova în viitorul apropiat. Anunțul a fost făcut astăzi, de serviciul de presă al gurvernului, după ce premierul, Vlad Filat a avut o convorbire telefonică cu președintele Comisiei E

uropene, Jose Manuel Barosso.

Oficialii au discutat pe marginea evoluției relațiilor moldo-comunitare și despre agenda privind integrare europeană a Republicii Moldova.
Vlad Filat a reiterat angajamentul ferm al țării noastre pentru parcursul său european și a menționat ca executivul va continua aplicarea agendei de reforme pentru apropierea de standartele europene și realizarea obiectivului privind integrarea în Uniunea Europeană.
Jose Manuel Barroso a apreciat efortul autorităților Moldovei în vederea realizării obiectivului de integrare europeană și a dat asigurări că Comisia Europeană va susține Moldova pe calea apropierii de standartele și valorile europene.
Totodata, Barroso ne-a felicitat pentru procesul de reforme promovate și pentru negocierile cu UE și a reiterat că semnarea Acordului de Asociere între RM și UE până la Summit-ul Parteneriatului Estic din septembrie 2013 este realist și fezabil.

Moldova.ORG