ROMÂNIA BREAKING NEWS

Președinta Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi, i-a mulțumit președintelui României, Klaus Iohannis și poporului român…

Președinta Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi, i-a mulțumit președintelui României, Klaus Iohannis și poporului român…

Eveniment cu totul indedit, azi la Chișănău în cadrul întrevederii dintre Președinta Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi și consilierul prezidențial pentru politică externă a României, Bogdan Aurescu, prin intermediul căruia a transmis mulțumit președintelui României, Klaus Iohannis pentru „poziția fermă de susținere a noii majorități parlamentare și a coaliției guvernamentale”. 

Potrivita unui comunicat de presă al Parlamentului Republicii Moldova,  Zinaidei Greceanîi a ținut să precizeze că poziția exprimată de Klaus Iohannis și de poporul român este una „foarte importantă” pentru R. Moldova, în contextul crizei politice de la Chișinău.

„Apreciem transmiterea de către președintele României a scrisorii către președintele Consiliului European și președintele Comisiei Europene privind situația din R. Moldova”, a declarat Zinaida Greceanîi, exponenta partidului care a lansat în repetate rânduri measaje de ură la adresa României.

Potrivit national.md, aceasta l-a informat pe oficialul de la București că Parlamentul este funcțional și că au fost create toate organele de lucru, inclusiv aleși vicepreședinții și create comisiile permanente.

La rândul său, Bogdan Aurescu a transmis mesajul președintelui României, care îndeamnă autoritățile din R. Moldova să soluționeze criza politică pe care pașnică, cu calm și reținere de la acțiuni violente. Tot astăzi, în Parlament, Bogdan Aurescu a discutat cu liderii fracțiunilor parlamentare a Blocului „ACUM”, Maia Sandu și Andrei Năstase potrivit

Redăm mai jos Comunicatul Parlamentului Republicii Moldova

Chișinău, 14 iunie 2019 – Poziția fermă de susținere a noii majorități parlamentare și a coaliției guvernamentale, exprimată de Președintele României Klaus Iohannis și de poporul român este una foarte importantă pentru Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea de astăzi cu consilierul prezidențial pentru politică externă a României, Bogdan Aurescu.

Zinaida Greceanîi a mulțumit Președintelui Klaus Iohannis și întregului popor român pentru sprijin și poziția  privind situația politică din Republica Moldova. ”Apreciem transmiterea de către Președintele României a scrisorii către Președintele Consiliului European și Președintele Comisiei Europene privind situația din Republica Moldova”, a menționat speakerul.
De asemenea, Președintele Parlamentului a subliniat că instituția legislativă este una funcțională, au fost create toate organele de lucru, inclusiv aleși vicepreședinții și create comisiile permanente.
La rândul său, Bogdan Aurescu a transmis mesajul de susținere al Președintelui României, care îndeamnă autoritățile din Republica Moldova să soluționeze criza politică pe care pașnică, cu calm și reținere de la acțiuni violente.
În componența delegației din România este și Dan Neculăescu, secretar de stat al MAE al României,  Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță și secretarul I al misiunii diplomatice Artur Răducanu.
Tot astăzi, în Parlament, membrii delegației au discutat cu liderii Fracțiunilor parlamentare a Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase.
La ședință a participat Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu.
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: