ROMÂNIA BREAKING NEWS

Premoniții despre România Reîntregită la CNN și Poșta Franceză?

CNN, 3 decembrie 2014

Cunoscutul canal de telviziune american – CNN a ilustrat materialul despre accidentul la centrala nucleară de la Zaporojie (Ucraina), petrecut pe 3 decembrie a.c., cu o ilustrație în care granițele României cuprind și spațiul dintre Prut și Nistru, actuala R. Moldova, ca o singură Țară. Ce știu cei de la CNN și noi nu? Să fie oare o simplă gafă această întâmplare ? …sau viziunea despre acest spațiu a politicii Americane strecurată în mod „nevinovat” pentru a pregăti publicul?

Romania_reintregita-CNN

Poșta Franceză ( material publicat pe R.B.N. Press în data de 4 iunie 2013)

În acelaș cor cu CNN, dar cu un pic mai mult (înainte de explozia crizei din Ucraina), Poșta Franceză publica nici mai mult nici mai puțin, harta României Mari  (granițele statului român așa cum erau în perioada interbelică) ca stat membru UE pe o  emisiune de timbre.

 

Republica Moldova, Bucovina de Nord și Basarabia de Sud membre ale Uniunii Europene, încorporate în teritoriul României Mari, așa cum arăta la 1 Decembrie 1918.

Nu este vorba despre o ficțiune geopolitică, ci despre o imagine tipărită pe sute de mii de timbre emise de Poșta Franceză, răspândite în toată lumea, odată cu corespondențele plecate din Hexagon către cele patru puncte cardinale, dar și în albumele colecționarilor de mărci poștale. Timbrul, tipărit în cadrul unei colecții intitulate generic, „Lumea 2011”, fixează cu fidelitate maximă hărțile tuturor celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, reproducând fără greșeală hotarele țărilor, cu excepția României, care figurează cu conturul consacrat în perioada interbelică. Adică atunci când frontierele patriei încadrau și provinciile ulterior răpite de imperiul sovietic. Textul din partea stângă superioară nu lasă loc de îndoieli și explică: „Uniunea Europeană, 27 de state membre de la 1 ianuarie 2007”.

Să știe Poșta Franceză, una dintre cele mai respectabile instituții de stat ale Franței – țară care este unul dintre polii de greutate ai Uniunii Europene – ceva în plus față de ce știm noi? Să fie vorba despre o eroare – dar una frumoasă, să recunoaștem – a unor funcționari publici, sau de o premoniție istorică a verilor de gintă latină?

Dorian Theodor / R.B.N. Press

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.