ROMÂNIA BREAKING NEWS

Premierul R. Moldova, Valeriu Streleț, vrea ca toți cetățenii din RM să vorbească corect limba română

Premierul R. Moldova, Valeriu Streleț, vrea ca toți cetățenii din RM să vorbească corect limba română

Premierul Valeriu Streleț a participat la ședința festivă a Adunării Generale a Academiei de Științe a Moldovei, consacrată Sărbătorii Naționale „Limba Noastră cea Română”, care s-a desfășurat la Chișinău.

Șeful Executivului a ținut un discurs în care a subliniat că această sărbătoare este un bun prilej pentru a face totaluri, dar și o ocazie potrivită pentru a identifica erorile ce marchează procesul de readucere a limbii române în capul mesei.

În acest context, Valeriu Streleț a menționat importanța conjugării eforturilor Guvernului, mediilor academice, comunității pedagogice pentru a promova instrumentele motivaționale necesare care să-i facă pe cetățenii Republicii Moldova să vorbească, să păstreze și să promoveze limba română.

„Este o grijă deopotrivă a tuturor celor implicați în studierea și promovarea ei. Credem că în această operă de readucere definitivă acasă a limbii române un loc deosebit revine Centrului Național de Terminologie, care ar trebui să fie în cadrul Academiei și în urma unor transformări, ameliorări și restructurări, își va aduce din plin contribuția la redresarea situației lingvistice din Republica Moldova”, a spus Premierul.

La ședința festivă au participat academicieni, oameni de cultură, dar și alte personalități marcante ale Republicii Moldova.

Tot astăzi, cu prilejul Sărbătorii Naționale „Limba Noastră cea Română”, Prim-ministrul Valeriu Streleț a depus flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor

Editat și publicat de Lena Captari / Flux News MDromaniabreakingnews.ro / sursa: deschide.md

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: