ROMÂNIA BREAKING NEWS

Premierul Poloniei: „multe amprente ale forţelor ruseşti, ale serviciilor ruseşti în Republica Moldova”

Premierul Poloniei: „multe amprente ale forţelor ruseşti, ale serviciilor ruseşti în Republica Moldova”

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a devenit cel mai recent exemplu de lider important care a subliniat necesitatea de a-i proteja pe moldoveni, afirmând că „amprentele” Rusiei pot fi găsite peste tot în acest mic stat, iar aliaţii NATO „trebuie să îi ajute cu toţii” de dragul stabilităţii în Europa, potrivit deschide.md citata de romaniabreakingnews.ro

„Cred că noi, ţările NATO, suntem cu toţii foarte în siguranţă. Dar nu este vorba doar despre noi. Este vorba, de asemenea, despre crearea stabilităţii în jurul nostru, în vecinătatea noastră directă. Şi dacă nu reuşim să integrăm Ucraina în NATO şi în Uniunea Europeană, Ucraina va fi întotdeauna o zonă-tampon, ceea ce nu este nu este corect”, a arătat Mateusz Morawiecki.

Pe măsură ce războiul Rusiei din Ucraina se apropie de împlinirea unui an, locuitorii din Moldova vecină sunt neliniştiţi de ceva mai mult decât de rachetele rătăcite care au pătruns pe teritoriul lor de pe câmpul de luptă din apropiere. În capitala Chişinău şi în tot Occidentul se trag semnale de alarmă cu privire la faptul că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea încerca să destabilizeze guvernul moldovean.

Luna trecută, şeful serviciului de securitate al Republicii Moldova a avertizat că există un risc „foarte mare” ca Rusia să lanseze o nouă ofensivă în partea de est a ţării în 2023. Luni, preşedinta Maia Sandu a avertizat în legătură cu un presupus complot rusesc pentru a-i destabiliza guvernul. Secretarul de stat american Antony Blinken şi-a exprimat vineri „îngrijorarea profundă” cu privire la perspectiva ca Moscova să se amestece în această ţară mică – explică CNN.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: