ROMÂNIA BREAKING NEWS

Prelegere despre cultura românească, la Colegiul de Arte din Cernăuți

Prelegere despre cultura românească, la Colegiul de Arte din Cernăuți

Eleonora_MoldovanColegiul regional de Arte “Isidor Vorochievici”din Cernăuți a găzuit o prelegere despre arta, tradițiile românești și relațiile dintre popoarele român și ucrainean, susținută de către consulul general al României la Cernăuți, Eleonora Moldovan.
Potrivit unui mesaj postat pe Facebook de către șeful misiunii diplomatice românești la Cernăuți, studeții prezenți la întâlnire, atât ucraineni, cât și etnici români, au făcut cunoștință cu valorile poporului român, tradițiile de primăvara românești, au aflat despre Constantin Brâncuși și Cultura Cucuteni, despre Mărțișor și valori creștine.

“Am menționat, în mod special, despre personalitățile care au realizat interferența culturală a popoarelor noastre, am început prelegerea de la culturile prezente în aceste spații, Cucuteni-Tripolia, parcurgând câteva etape ale istoriei și valorilor comune. Am apreciat, de asemenea, schimbările democratice din Ucraina, aduse de Maidan și Revoluția Demnității și oportunitățile tinerilor pe parcursul european declarat de poporul ucrainean. Fie ca Primăvara și sărbătorile care înfrumusețează sufletul poporului să dea tărie și esență valorilor europene pretutindeni!” – a scris consulul general pe contul său de Facebook.

Prelegere_la_Cernauti

Publicat de romaniabreakingnews.ro – TOCpress Prelegere despre cultura românească, la Colegiul de Arte din Cernăuți

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: