Poziția geografică avantajoasă a Republicii Moldova atracție pentru investitori cehi în domeniul energiei

Grupul de investitori cehi care au achiziționat recent rețelele electrice de distribuție Gas Natural Fenosa care deservește circa ¾ din consumatorii de energie electrică din Republica Moldova s-au întâlnit marți 10 decmbrie a.c., la Chișinău, cu premierul Ion CHICU, informează romaniabreakingnews.ro cit=nd un comunicat guvernamental. (Foto Guvernul RM)

Potrivit sursei citate, oamenii de afaceri au menționat că decizia de a investi în Republica Moldova, au luat-o datoită poziție geografice avantajoasă. În continuarea discuției investitorii au informat Guvernul Republicii Moldova despre intenția de a implementa proiecte ce țin de producerea energiei electrice pe teritoriul Republicii Moldova.

Prin aceste proiecte Republica Moldova își poate consolida securitatea energetică și va reduce dependența de sursele de energie din exteriorul țării.

Șeful Executivului a informat investitorii despre prioritățile Guvernului pentru perioada următoare și obiectivele trasate.

„Investiția dumneavoastră în Republica Moldova este un mesaj puternic și pentru alți potențiali investitori. Guvernul va face totul pentru a crea condiții maximal atractive pentru mediul de afaceri”, a menționat premierul Ion Chicu.