ROMÂNIA BREAKING NEWS

Poroșenko nu prelungește armistițiul în est: Îi vom ataca!

Ucraina nu va prelungi armistițiul cu separatiștii din estul țării, a anunțat președintele Petro Poroșenko în cursul nopții de luni spre marți.

„După ce am examinat situația, am decis, în calitate de comandant-șef al forțelor armate, să nu prelungesc armistițiul unilateral”, a declarat Poroșenko într-un mesaj adresat națiunii și care a fost dat publicității de președinția de la Kiev.

„Îi vom ataca” pe separatiștii proruși, a mai afirmat șeful statului ucrainean.

„Șansa unică de a aplica planul de pace nu a fost folosită. Acest fapt se datorează acțiunilor criminale ale separatiștilor. Ei și-au declarat în mod public refuzul de a susține planul de pace, în general, și încetarea focului, în particular”, a adăugat Poroșenko.

„Ei au încălcat într-un mod flagrant regimul de încetare a focului. Conducerea politică a separatiștilor și-a manifestat refuzul și incapacitatea de a controla acțiunile detașamentelor sale teroriste”, a apreciat președintele ucrainean.

Totuși, Ucraina nu va abandona planul său de pace, a subliniat Poroșenko.

„Planul nostru de pace, în calitate de strategie pentru Ucraina și Donbas, rămâne în vigoare”, a încheiat el.

Recent, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut prelungirea armistițiului în regiunile din estul Ucrainei.

Vineri, armistițiul fusese deja prelungit cu 72 de ore și a expirat luni seara, la ora 22.00.

Sursa: Independent.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.