ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Populaţia a reuşit, prin proteste, să atragă atenţia guvernanţilor şi comunităţii internaţionale care este foarte sceptică faţă de reforma iniţiată de PD şi PSRM”

„Populaţia a reuşit, prin proteste, să atragă atenţia guvernanţilor şi comunităţii internaţionale care este foarte sceptică faţă de reforma iniţiată de PD şi PSRM”

Populaţia a reuşit, prin proteste, să atragă atenţia guvernanţilor şi comunităţii internaţionale care este foarte sceptică faţă de reforma iniţiată de PD şi PSRM, a declarat, la RFI România,  Dumitru Alaiba, unul dintre organizatorii protestului şi director de programe la Centrul de Politici şi Reforme.

Expertul a explicat că de o eventuală modificare a codului electoral ar profita doar partidele lui Vladimir Plahotniuc şi Igor Dodon, iar restul vor avea de pierdut, astfel fiind afectat pluralismul politic de la Chişinău.

„Noi am reuşit să spunem un cuvânt tare care nu mai poate fi ignorat. Săptămâna aceasta este aşteptată opinia Comisiei de la Veneţia. Vom insista ca guvernarea să ţină cont de opinia acestei instituţii. Am observat că preşedintele Parlamentului îşi încalcă promisiunea de a respecta opinia Comisiei de la Veneţia, pentru că ei anticipează o opinie care nu le este convenabilă. Noi vrem ca Republica Moldova să rămână onestă cu partenerii săi europeni şi să-şi respecte promisiunile”, a declarat Dumitru Alaiba.

Dacă autorităţile de la Chişinău vor ignora recomandările experţilor, Republica Moldova va intra într-un proces accelerat de izolare, a adăugat expertul.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: