ROMÂNIA BREAKING NEWS

Polonia insistă ca dreptul de veto al Rusiei la ONU să fie anulat !

Președintele Poloniei, Bronisław Komorowski, a declarat ieri, 18 septembrie, că Rusia trebuie să fie lipsită de dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU, în problemele ce țin de Ucraina, informează portalul inforesist.org.

Potrivit New York Times, șeful statului polonez a declarat că, în opinia lui, este necesară reformarea ONU astfel încât organizația să poată soluționa toate problemele ce țin de amenințări și securitate real existente astăzi. “Eu cred că blocarea hotărârilor Consiliului securității referitoare la situația din Ucraina este un semn al slăbiciunii ONU ”, a opinat Bronisław Komorowski.

În opinia președintelui polonez, Rusia intenționează “să-și restabilească pozițiile imperiale și influiența asupra unei zone extinse, pentru a-și mări teritoriul până la dimensiunile unui stat enorm”.

Bronisław Komorowski a exprimat încrederea că criza din estul Ucrainei a generat conștientizarea faptului că Rusia mai este încă un pericol mare și serios pentru securitatea internațională.

New York Times scrie că este practic imposibilă lipsirea de dreptul veto a Rusiei, pentru că potrivit articolului 108 al Statutului Consiliului securității al ONU, pentru aceasta este necesar să voteze două treimi din membrii Asambleei Generale a ONU precum și toți membrii Consiliului de securitate. Reiese că Rusia trebuie să voteze pentru lipsirea sa de dreptul de veto. (Deschide.md)

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.