ROMÂNIA BREAKING NEWS

Polonia felicită inițiativa Guvernului României de a înființa un minister pentru românii de pretutindeni

Polonia felicită inițiativa Guvernului României de a înființa un minister pentru românii de pretutindeni

Secretarul de stat Victor Alexeev a avut astăzi, 8 iulie a.c., o întrevedere cu demnitarul polonez Anna Schmidt-Rodziewicz, secretar de stat, Împuternicit al Președintelui Consiliului de Miniștri pe Probleme de Dialog Internațional.

Temele discuțiilor au vizat prioritățile și proiectele MRP, cât și schimbul de bune practici în ceea ce privește sprijinul acordat românilor din afara granițelor, luând drept exemplu modelul polonez.

Totodată, în cadrul întâlnirii, Anna Schmidt-Rodziewicz a felicitat inițiativa Guvernului României de a înființa un minister pentru românii de pretutindeni, subliniind faptul că și Polonia oferă o importanță deosebită cetățenilor aflați în alte state.

În încheierea discuțiilor, cei doi demnitari au evidențiat relațiile diplomatice dintre cele două țări ca fiind excelente, durând de aproximativ 100 de ani.

La întâlnire au mai participat E.S. Marcin Wilczek, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone în România, și consulul Andrzej Kalinowski.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.