ROMÂNIA BREAKING NEWS

PNL-ul din R.Moldova a câștigat în justiția națională dreptul la obiectivul statutar unionist și cere demisia ministrului Oleg Efrim

PRIMIT LA REDACTIA R.B.N.PRESS de la serviciul de presa al P.N.L. (R.Moldova):

„Astăzi, 24 octombrie 2012 – o zi istorică pentru românii unioniști din Republica Moldova –,  Curtea Supremă de Justiție a menținut hotărîrea Curții de Apel Chișinău privind obligarea Ministerului Justiției de a înregistra Noua Redacție a Statutului unionist al PNL.
 
PNL aduce felicitări justiției naționale care – tot mai ferm – abordează litigiile prin prisma Convenției Europene a Drepturilor Omului. Amintim – PNL a cîștigat în anul 2010 în Curtea de Apel Chișinău și în Curtea Supremă de Justiție procesul contra Comisiei Electorale Centrale care, la cererea Partidului Comuniștilor, a interzis spotul unionist al PNL în campania pentru referendumul de modificare a Constituției.
 
Totodată, PNL cere demisia de onoare sau demiterea de urgență a dlui Oleg Efrim, cel care a tăinuit, în mod grav și ilegal, neonorabil și abuziv, răspunsul Curții Constituționale din 23 iulie 2012 la Sesizarea depusă de ministrul justiției la 23 februarie 2012. Atît colegiul CSJ, cît și persoanele prezente în sală s-au arătat surprinse (ca să nu spunem șocate) să afle, absolut întîmplător, de acest răspuns, ascuns și nefăcut public, presupunem, din cauza că nu a convenit viziunilor antiromânești ale conducerii Ministerului Justiției.
 
PNL consideră că acest gest urît, incorect, care denotă lipsa de elementar bun-simț, de nerespect al legii și al propriului angajament, aduce grave prejudicii imaginii instituției și adîncește neîncrederea societății în miniștrii AIE, care promit una și fac alta. PNL amintește aici și de promisiunea vicepremierului Iurie Leancă să demisioneze dacă nu va obține pentru R.Moldova regimul liberalizat de vize, ceea ce nu s-a produs.
 
PNL invită ziariștii la o conferință de presă la sediul partidului, vineri, ora 10.00, pe Calea Ieșilor nr.6, etaj 4, la care vor fi prezenți lideri ai PNL și juriștii ce au au oferit expertiză conducerii formațiunii în proces.
 
Anexăm aici fragmentul statutar care a constituit motivul litigiului PNL vs Ministerul Justiției și Răspunsul ministrului justiției din 29 februarie 2012, în care ministrul justiției Oleg Efrim scrie președintelui PNL “Despre decizia Curții Constituționale, precum și despre rezultatele deciziei Ministerului Justiției veți fi informată suplimentar”, ceea ce nu s-a întîmplat.
 
Din Noua Redacție a Statutului PNL: „Partidul promovează imperativul reîntregirii neamului românesc, prin lichidarea consecințelor juridice ale Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, ca să se restabilească adevărul istoric pentru partea poporului român ce locuiește în frontierele legale ale Republicii Moldova, recunoscute de ONU, după proclamarea Independenței față de URSS. PNL pledează pentru unificarea – pe cale pașnică, democratică – a celor două state românești, adică pentru Unirea Republicii Moldova cu România, drept cea mai scurtă cale de desprindere de sfera de influență rusească și de accedere rapidă în NATO și UE. Partidul militează pentru acest obiectiv prin mijloace legale, nonviolente, conforme cu principiile fundamentale ale democrației.
 

Serviciul de presă al PNL”

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: