ROMÂNIA BREAKING NEWS

PNL Organizația Republica Moldova salută alegerea doamnei Alina Gorghiu în funcția de copreședintă a PNL

Partidul Național Liberal Organizația Republica Moldova (PNL ORM), salută alegerea doamnei deputat Alina Gorghiu în funcția de copreședintă a Partidului Național Liberal (PNL), alături de domnul senator Vasile Blaga, se arată într-un comunicat  al Departamentul de Comunicare al PNL Organizația R. Moldova trimis redacției R.B.N. Press.

Sigla Republica MoldovaAlegerea doamnei copreședintă Alina Gorghiu din cadrul Biroului Permanent Național al PNL, cu un scor de 47 la 28 de voturi marchează o premieră absolută în România, legată de profilul noii lidere a partidului. Este pentru prima dată când un partid românesc de asemenea anvergură își alege în frunte o tânără doamnă. Această decizie dovedește încă odată demersul de reformare a clasei politice românești, demarat de polul de centru-dreapta al politicii românești, prin victoria președintelui ales al României, domnul Klaus Iohannis, inclusiv datorită votului masiv primit din partea românilor din stânga Prutului.

PNL ORM este convinsă că profilul, experiența și competențele doamnei copreședinte a PNL Alina Gorghiu vor contribui la consolidarea legăturilor dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului, aducând colaborarea politică la un nou nivel.

Este de menționat că, doamna copreședintă Alina Gorghiu s-a remarcat printr-o activitate continuă în interesul românilor originari din Republica Moldova. Dintre acestea, amintim dezbaterea ”Solidari cu Republica Moldova. Soluții europene pentru o democrație reală”, organizată în Parlamentul României imediat după protestele anti-comuniste din aprilie 2009; implicarea în inițiative civice în beneficiul românilor din România și Republica Moldova; contribuția la inițiative legislative specifice.

Departamentul de Comunicare al PNL ORM

Alina_Gorghiu2Simt nevoia sa le multumesc tuturor colegilor mei care astazi au inteles un lucru pe care populatia l-a inteles de foarte multa vreme, si anume ca PNL este un partid mare, este un partid care a fost obligat de votul din 16 noiembrie sa mearga intr-o directie in care electoratul din Romania o cere. Am avut astazi o eleganta competitie și dati-mi voie sa-l felicit pe Ludovic, colegul si prietenul meu Ludovic Orban, pentru felul in care a inteles sa ne raportam astazi la aceasta functie interimara in cadrul PNL”, a declarat  Alina Gorghiu.

Noul președinte al PNL a susținut ca, indiferent cum ar fi fost rezultatul votului din BPN, a promis ca alaturi de Ludovic Orban va sta la aceeași masa. ”Vom fi doi oameni care au discernamant politic in continuare, vom lucra in aceeasi echipa, iar mesajul pe care l-am dat colegilor mei care au avut astazi vointa, increderea de a-mi da votul a fost unul de unitate a PNL, unitate care in ultima vreme a avut sincope”, a mai afirmat Gorghiu.

Ea a menționat este nevoie de o reforma in interiorul PNL, dar si o reforma a institutiilor fundamentale ale statului si cresterea credibilitații parlamentare. ”O sa ne deschidem ca partid, o sa acceptam orice resursa de valoare si chiar daca s-a discutat despre cat de greu va fi din punct de vedere organizatoric, din punct de vedere al resurselor umane, din punct de vedere sentimental chiar, in anumite zone, sa reorganizam PNL. Nu am uitat nicio secunda ca adversarul nostru politic este PSD si ca vom avea o strategie foarte curand sa abordam inclusiv aceasta parte politica a guvernarii extrem de serios”, a declarat noul președinte PNL.

Gorghiu a tinut sa menționeze ca PNL va fi ”un partener de incredere al presedintelui Romaniei” si va continua proiectele pe care le-a asumat in frunte cu Klaus Iohannis in campania electorala.

Avocat de profesie, Alina Gorghiu este parlamentar de Bucuresti din 2008. Are 36 de ani, este necasatorita si se declara pasionata de mersul pe bicicleta.

Ludovic Orban s-a simtit nedreptatit

Liberalul Ludovic Orban a declarat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu Alina Gorghiu, ca s-a simtit nedreptatit pentru faptul ca presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, a sustinut-o pe aceasta la sefia partidului, in detrimentul sau, Gorghiu precizand: „in gand”.

M-am simtit, in mod evident, ca asa este uman, nedreptatit pentru faptul ca presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, nu m-a sustinut pe mine – si nici nu i-am cerut lucrul acesta – ci a sustinut-o pe Alina Gorghiu”, a spus Orban. In acel moment, Gorghiu a intervenit si a precizat ca Iohannis a sustinut-o ”in gand”.

Ea s-a referit astfel, probabil, la faptul ca Iohannis a demisionat din PNL si din toate functiile din partid inainte de votul pentru sucesiune. Orban nu a avut obiectii la interventia Alinei Gorghiu si a continuat cu discursul sau.

Desi (Klaus Iohannis, n.r.) a avut o alta optiune, vreau sa spun limpede si clar: sunt in prima linie a bataliei pentru punerera in practica a proiectului Klaus Iohannis. Voi veghea din pozitia de prim-vicepresedinte al PNL, alaturi de presedintele PNL, Alina Gorghiu, ca marele PNL sa fie un partener solid, un partener credincios, un partener corect pentru Klaus Iohannis in indeplinirea obiectivelor fundamentale pentru Romania din programul prezidential”, a adaugat Orban.

Klaus Iohannis a felicitat-o pe Alina Gorghiu

Presedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat ca o felicita public pe Alina Gorghiu pentru castigarea presedintiei PNL, mentionand ca felul in care BPN a actionat si a votat ii confirma dorinta PNL de a se reforma, de a se moderniza.

Astazi, in fata colegelor si colegilor, mi-am anuntat demisia din PNL si din toate functiile detinute in partid pentru a fi in situatia potrivita pentru preluarea mandatului de presedinte al Romaniei, lucru care se va intampla duminica. In cadrul acestui Birou Politic a fost ales noul presedinte al PNL, al vechiului PNL, copresedintele noului PNL, in persoana doamnei Alina Gorghiu si tin cu aceasta ocazie sa o felicit public pentru castigarea acestei presedintii„, a spus Iohannis. El a apreciat ca felul in care Biroul Politic a votat ii confirma dorinta PNL de a se reforma.

Felul in care Biroul Politic a actionat, felul in care a votat imi confirma dorinta PNL de a se reforma, de a se moderniza, de a fi partidul care arata cum trebuie sa se faca politica in Romania pentru a fi mai aproape de oameni, pentru a veni in intampinarea asteptarilor oamenilor care ne voteaza si care ne pun in aceste pozitii publice„, a adaugat el.

Și Victor Ponta a felicitat-o pe Alina Gorghiu

Felicitari Alinei Gorghiu pentru alegerea sa in functia de presedinte al PNL! Un lider politic femeie si din generatia tanara este un semn bun. Desi suntem adversari politici, sper sa putem colabora pentru binele general asa cum am colaborat si in cadrul USL!„, a scris Ponta, pe Facebook.

Vasile Blaga saluta alegerea Alinei Gorghiu

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, joi, ca saluta alegerea Alinei Gorghiu in fruntea PNL si este convins ca impreuna cu aceasta va reusi sa atinga „obiectivul major privind unificarea dreptei intr-o singura forta politica”.

Salut alegerea doamnei Alina Gorghiu. Sunt convins ca vom reusi sa atingem obiectivul major privind fuziunea deplina dintre PDL si PNL si unificarea dreptei intr-o singura forta politica„, a precizat Blaga.

Sursa:  Departamentul de Comunicare al PNL ORM  prin R.B.N. Press

Alte surse: stirileprotv.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: