PNL la Cotroceni: „formarea unui guvern de centru-dreapta cu posibili parteneri USR PLUS, UDMR şi minorităţi naţionale (…) fără PSD”

Ludovic Orban – președintele PNL, a declrata presei la ieșrea de la consultările cu preşedintelui Klaus Iohannis  privind formarea noului guvern, că „poziţia de principiu a PNL” este formarea unui guvern de centru-dreapta cu posibili parteneri USR PLUS, UDMR şi minorităţi naţionale.

„I-am prezentat preşedintelui poziţia de principiu a PNL. PNL rămâne dedicat obiectivului de a forma un guvern de centru dreapta. I-am prezentat preşedintelui mandatul acordat de BPN şi anume – formarea unui guvern de centru dreapta, cu posibili parteneri, USR PLUS, UDMR şi minorităţi naţionale, un program de guvernare. De asemenea, i-am prezentat preşedintelui că propunerea noastră e Florin Cîţu şi cealaltă componentă a mandatului – preşedinţia Camerei Deputaţilor”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Președintele PNL a precizează că l-a informat pe Klaus Iohannis despre evoluţia discuţiilor de până în prezent şi despre dorinţa de a continua negocierile.

Întrebat despre propunerea social-democraţilor referitoare la un guvern de uniune naţională, condus de Alexandru Rafila, Orban afirmă: „Nu suntem de acord cu niciun fel de participare a PSD la guvernare”.