ROMÂNIA BREAKING NEWS

Se deschide prima platformă românească de internet care pune pacientul în legătură cu medici specialişti direct de la calculator sau telefonul mobill

Se deschide prima platformă românească de internet care pune pacientul în legătură cu medici specialişti direct de la calculator sau telefonul mobill

Românii din ţară şi din străinătate au posibilitatea începând cu luna octombrie a.c. să acceseze informaţii avizate din partea a peste 50 de medici parteneri ai platformei Doclandia.ro Aceasta este prima platformă online 100% românească ce oferă acces continuu la informaţii medicale furnizate de doctori, potrivit start-up.ro

Platforma oferă oferă sfaturi și soluții competente pentru problemele medicale ale celor ce o accesează de la distanţă și care caută o opinie avizată pentru probleme de sănătate comune.

Potrivit fondatorilor proiectului, familia Țiboc, care au lansat și grupul Quickmobile, conceptul răspunde unei nevoi reale identificate în rândul românilor din țară, dar și al celor din Diaspora, de a se consulta în timp real cu un medic pe probleme ce nu pot fi tratate imediat printr-o vizită la cabinet sau la spital.

„Vrem să-i convingem pe români că diagnosticarea pe cont propriu, prin căutari pe Internet, produce, de cele mai multe ori, doar un stres în plus. De aici a apărut ideea Doclandia, o platformă online, securizată, care aduce informaţii de la surse sigure, medicale către cei care au nevoie de răspunsuri”, declară Matei Țibocfondator Doclandia. sursa Start-up

Cum funcționează?

Utilizatorii trebuie să încărce în cont diverse documente medicale, precum analize, electrocardiograme și alte tipuri de documente și apoi medicii specialiști (aproximativ 50 de doctori colaboratori ai platformei) oferă consilierea optimă pacientului care accesează platforma, disponibilă inclusiv ca aplicație pe telefonul mobil.  Beneficiarii trebui să achite, cu cardul sau prin sms, o taxă de 10 euro, ce reprezintă contravaloarea unui abonament lunar. În urma solicitării, utilizatorului îi este alocat automat un medic.

„De câțiva ani, observăm o proliferare a platformelor care oferă, fără niciun fel de cenzură sau etică, tot soiul de soluții, tratamente revoluționare, informații prezentate ca senzaționale, care, în definitiv, produc foarte mult rău, pentru că în joc este un lucru extrem de important – sănătatea fiecăruia. De departe cea mai bună rezolvare este o legătură solidă, securizată și accesibilă între om și medic, cu un flux de informație competentă, profesionistă, singura care ar trebui să existe și să stea la baza sănătății individuale sau colective.

Doclandia înseamnă acces la mintea de aur a medicului, care poate genera oricând sfaturi pentru prevenția primară, recomandări, lămuriri în anumite neclarități, pe scurt, un knowledge medical venit din surse veritabile” declară dr. Vasi Rădulescu, Chief Medical Doclandia.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: