ROMÂNIA BREAKING NEWS

Planuri mari ale Kievului în privința Transnistriei

Ucraina dorește ca în timpul președinției sale în OSCE să fie identificată o soluție viabilă pentru rezolvarea problemei transnistrene. Declarația a fost făcută de către reprezentant oficial al Ucrainei în negocierile în problema transnistreană, în cadrul unei întrevederi cu premierul moldovean Vlad Filat.

La întrevedere au mai participat Serghei Pirojkov, Ambasador Extraordinar și Plenipotențial al Ucrainei în Republica Moldova, Andrei Deshchitsia, responsabilul desemnat pentru medierea conflictelor de lungă durată în cadrul președinției Ucrainei în OSCE și viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

Astfel, Igor Harcenko a menționat că țara sa își propune să întreprindă, pe perioada președinției sale în OSCE, toate măsurile pentru avansarea procesului de negocieri, atât în format oficial, cât și în cadrul dialogului bilateral și al grupurilor de lucru.

„Sper că participanții la procesul de reglementare vor manifesta suficientă responsabilitate și maturitate politică, în vederea intensificării procesului de negocieri, pentru trecerea la o nouă etapă, cea de identificare a unei soluții viabile pentru rezolvarea definitivă a problemei transnistrene”, a menționat acesta.

sursa: Cotidianul.ro

Precizăm că următoarea runda de negocieri în format 5+2 de la Dublin, va avea loc în perioada 27-30 noiembrie 2012.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: