ROMÂNIA BREAKING NEWS

PIERDERE GREA ȘI ZI DE DOLIU PENTRU TOȚI ROMÂNII! CONSTANTIN TĂNASE A TRECUT ÎN ETERNITATE

Ultimele cuvinte ale Maestrului:

„Moscova nu este partenerul nostru strategic, ci dușmanul nostru strategic – Îmi amintesc cu câtă mânie proletară s-au izbit asupra mea atunci când am scris că Moscova nu este partenerul nostru strategic, ci dușmanul nostru strategic. Uite că așa și s-a întâmplat.

Azi, Moscova, este pentru RM focarul de unde pornesc toate relele.

Alegerile din 30 noiembrie trebuie câștigate de partidele din fostul arc guvernamental.

Câștigăm alegerile din 30 noiembrie, câștigăm țara!”

                                                                 (Constantin Tănase)

 

Astăzi s-a stins din viață cunoscutul jurnalist român din Basarabia, Constantin Tănase, la vârsta de 65 de ani, la spitalul Arhanghelul Mihail din Chișinău. S-a stins din viață un OM cu suflet mare, OM care a schimbat destine, evoluții, procese. Constantin Tănase a fost jurnalistul cel mai îndrăgit, iubit și respectat. Pentru că a luptat mereu pentru idealul românesc. Pentru ca a spus adevărul. Pentru ca și-a iubit ȚARA, POPORUL ȘI LIMBA ROMÂNĂ. Pentru ca l-a avut pe DUMNEZEU în el! Ne-ai lăsat în „Groapa cu lei”, Maestre… ai plecat în lumea celor sfinți…

(Cristina Morari româncă basarabeancă din Emiratele Arabe Unite)

 

Surse din cadrul redacției „Timpul” au confirmat faptul că, jurnalistul Constantin Tănase de câteva zile se simțea rău și era internat la spital. Deocamdată nu se cunoaște cauza decesului, însă se știe că anterior suferise un infarct.

TANASE-02

Constantin Tănase, și-a consolidat de mulți ani poziția de lider incontestabil al jurnalismului din Republica Moldova, a fost fondatorul, directorul și editorialistul ziarului Timpul. Lingvist, doctor în filologie, Constantin Tănase încă sub puterea sovietică a cultivat curajos dragostea pentru limba română. În anii mișcării de eliberare națională din Basarabia, a publicat o serie de articole de de mare rezonanță patriotică prin care a contribuit la redeșteptarea conștiinței de neam a românilor basarabeni.

TANASE-01

Cariera sa de ziarist profesionist s-a împlinit la mijlocul deceniului trecut. În anul 2001, împreună cu echipa sa de la FLUX, unde ulterior s-au format nume de ziariști care astăzi dau tonul în mass-media din Republica Moldova, a lansat Cotidianul National Independent TIMPUL, ziar care, oferind un model de jurnalism neafiliat politic, a înlesnit lepădarea presei naționale din Basarabia de partizanat și slugărnicie.

img_1448221_thumbs_600x440_1576321 

Biografie:

Constantin Tănase s-a născut la 24 iunie 1949, în comuna Nemțeni, județul Lăpușna, în familia lui Mihail Tănase și a Dariei Ciubotaru. După absolvirea școlii medii din satul natal (1966), urmează Facultatea de Litere a Institutului Pedagogic „Ion Creangă” din Chișinău

 

A activat în calitate de profesor, director de studii, iar, după ce și-a susținut teza de doctor în filologie, editează monografii, în 1988-1990 fiind secretar știintific al Comisiei de terminologie de pe lângă ASM.

În 1991-1993 este deputat în primul parlament al RM, iar în 1994-1996 – în calitate de director al Centrului național de terminologie – inițiaza și realizează un vast program de editare a dicționarelor de terminologie și punere în circulație în limba româna a documentației oficiale, actelor de identitate etc.

În 1996 este consilier al președintelui Mircea Snegur, iar din 1997-2001 – redactor-șef adjunct, redactor-șef și director al ziarului FLUX.

Constantin Tănase a editat volumele de publicistică „Ochiul lui Esop” (2000), „Patria vuinda” (2001), „Hoții de mituri” (2004) și „Blestemul de a fi” (2009) În 2004, este decorat cu Ordinul Național STEAUA ROMÂNIEI în gradul de comandor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Redacția R.B.N. PRESS exprimă condoleanțe familiei regretatului Maestru!

 

Mozart – Requiem in D minor …

 

                       Autor: DANIEL SIEGFRIEDSOHN

Redactor R.B.N.Press

Surse foto și de documentare: vipmagazin.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.